Στήνουν ΙΕΚ σε αποκαΐδια κτιρίου στη Λάρισα

Στήνουν ΙΕΚ σε αποκαΐδια κτιρίου στη Λάρισα18.07.2018Ρεπορτάζ

Ταυτόχρονα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν παραχωρήσει άδεια λειτουργίας

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η πρωτοφανής απόφαση των ιθυνόντων του ΙΕΚ Ομηρος να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την προσέλκυση σπουδαστών στη Λάρισα, επιλέγοντας τα μαθήματα να γίνονται σε ένα

κτίριο που μόλις πριν από λίγους μήνες κάηκε ολοσχερώς!

Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν παραχωρήσει άδεια λειτουργίας, την ώρα που στο ΙΕΚ έχουν στήσει... πάγκους στο ισόγειο του ακατάλληλου κτιρίου και πραγματοποιούν εγγραφές! Το κτίριο βρίσκεται επί της οδού Ρούσβελτ και Πατρόκλου. Εκεί στεγαζόταν η Β' Εφορία Λάρισας, η οποία κάηκε στις 3 Μαρτίου 2018. Σε αυτό το κτίριο, που αυτή τη στιγμή είναι γεμάτο με σκαλωσιές, έχουν αναρτηθεί πινακίδες του ΙΕΚ Ομηρος στη μια πλευρά και στην άλλη του Aegean College (ήδιων συμφερόντων). Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δρομολογηθεί διαφήμιση σε λεωφορεία για την προσέλκυση υποψήφιων σπουδαστών.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλές καταγγελίες, αλλά και εύλογα ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν ένα κτίριο καμένο να λειτουργήσει και να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του παιδιά! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο κτίριο πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο εργασίες καλλωπισμού.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι για να λειτουργήσει ένα ιδιωτικό σχολείο (ΙΕΚ, κολέγιο, γυμνάσιο, λύκειο) χρειάζονται άδεια από την Πολεοδομία, αλλά και αλλαγή χρήσης για εκπαιδευτήριο. Προς το παρόν, φαντάζει απίθανο να έχει δοθεί σχετική άδεια για ένα κτίριο του οποίου ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος έγιναν πριν από μόλις λίγους μήνες στάχτες και αποκαΐδια.

Μάλιστα, από τη στιγμή που μέχρι τώρα το συγκεκριμένο κτίριο δεν λειτουργεί, στο ισόγειό του, δίπλα από μια καφετέρια, έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος υποδοχής ενδιαφερομένων και οι υπάλληλοι του ΙΕΚ Ομηρος κάνουν εγγραφές με αποδείξεις του κεντρικού καταστήματος! Για το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη υποβληθεί αρμοδίως προς το υπουργείο Παιδείας σχετική καταγγελία, η οποία καταγράφει έναν ιδιαίτερο προβληματισμό για το καμένο κτίριο, ενώ καταλήγει με το εύλογο ερώτημα: «Εχει το ΙΕΚ Ομηρος άδεια λειτουργίας στο συγκεκριμένο κτίριο στη Λάρισα;» Και, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από αρμόδιες πηγές του υπουργείου, το ΙΕΚ Ομηρος δεν έχει άδεια λειτουργίας στον νομό Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα