Σταθάκης: «Συμφωνία έως την Παρασκευή για τις λιγνιτικές μονάδες»

Σταθάκης: «Συμφωνία έως την Παρασκευή για τις λιγνιτικές μονάδες»29.11.2017Πρόσωπα

Εως την Παρασκευή θα έχει κλείσει και το τυπικό μέρος της συμφωνίας με τους δανειστές για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που θα πωληθούν, υποστήριξε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης (φωτό) μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των θεσμών.

Κατά τον κ. Σταθάκη, υπήρξε «μεγάλη πρόοδος και έως την 1η Δεκεμβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί ο τρόπος

και τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού για την πώληση των μονάδων».

Οπως είναι γνωστό, στο πακέτο περιλαμβάνεται η μονάδα Μελίτης Ι μαζί με την άδεια κατασκευής της Μελίτης ΙΙ, καθώς και δύο μονάδες της Μεγαλόπολης. Ο υπουργός υποστήριξε πως μετά τη συμφωνία θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να προχωρήσει το market test (δηλαδή, να προσδιοριστεί το ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών για τις μονάδες) από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εως την Παρασκευή αναμένεται να έχουν συμφωνηθεί τα αντισταθμιστικά μέτρα που ζητά η ΔΕΗ, όπως η αύξηση των ωρών λειτουργίας των απαρχαιωμένων μονάδων του Αμυνταίου.

Χθες ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Μεγαλόπολης και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Σε δηλώσεις του υποστήριξε πως, παράλληλα με την πώληση των συγκεκριμένων μονάδων, «θα υπάρξουν ισχυρές εγγυήσεις και για τις θέσεις απασχόλησης, καθώς και επιπρόσθετα οφέλη που μπορούμε να συζητήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα