Ποιες ετικέτες περιέχουν το νοθευμένο ελαιόλαδο

Ποιες ετικέτες περιέχουν το νοθευμένο ελαιόλαδο 29.11.2017Άρθρα

Περίπου 20 τόνοι λιπαρής ύλης, ξένης προς το ελαιόλαδο, όπως επιβεβαιώθηκε από τις δοκιμές στο Γενικό Χημείο του Κράτους, εντοπίστηκαν κατά την επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης που είχε διοχετεύσει στην αγορά 100.000 λίτρα νοθευμένου λαδιού.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, δεσμεύτηκαν 4.600 λίτρα λιπαρής ύλης στη δεξαμενή του εργαστηρίου, που χρησιμοποιούσε η σπείρα στη Λάρισα.



Επιπλέον, εντοπίστηκαν 10.380 λίτρα λιπαρής ύλης σε μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, φερόμενων ως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, με την εμπορική επωνυμία PAROS, και 4.290 λίτρα σε μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, φερόμενων ως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία KARPOS.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες, η εγκληματική οργάνωση διακινούσε διάφορα λάδια, τα οποία εμφάνιζε ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, με τις εξής επωνυμίες: PAROS, KARPOS, Λιοτριβειό, Kriti, Elias Drops, Ελαιώνας/ Eleonas και Creta Drops. Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους έχουν αγοράσει τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η σπείρα, τα επτά μέλη της οποίας συνελήφθησαν σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Μαγνησία και Θεσπρωτία, προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες ηλιελαίου από χονδρέμπορους και τις αποθήκευε σε εργαστήριο. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η σπείρα είχε εξαγάγει 100.000 λίτρα νοθευμένου λαδιού, αποκομίζοντας κέρδη 200.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα