Στα βράχια του λιμανιού Ραφήνας το Flyingcat 4

Στα βράχια του λιμανιού Ραφήνας το Flyingcat 4 31.07.2018Ρεπορτάζ

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι της Ραφήνας, καθώς λίγο μετά τον απόπλου του για Κυκλάδες με 215 επιβάτες το Flyingcat 4 προσέκρουσε στα βράχια του λιμενοβραχίονα.

Το καταμαράν απέπλευσε στις 07.30 με προορισμό τα νησιά Τήνος, Μύκονος, Νάξος, Ιος,

Σίκινος, Φολέγανδρος. Ο πλοίαρχος ενημέρωσε τη λιμενική Αρχή, η οποία έστησε επιχείρηση για την επιστροφή των επιβατών στο λιμάνι.

Επτά σκάφη του Λιμενικού προσέγγισαν το Flyingcat 4 και οι λιμενικοί μαζί με το 13μελές πλήρωμα μετεπιβίβαζαν χέρι με χέρι τους επιβάτες, τους άφηναν με ασφάλεια στο λιμάνι και επέστρεφαν για να πάρουν τους επόμενους. Ολα κύλησαν ομαλά και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς η πρόσκρουση έγινε με πολύ μικρή ταχύτητα.

Τέλος καλό

Με ευθύνη και μέριμνα της πλοικτήτριας εταιρίας, οι 215 επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο ταχύπλοο και όλα κύλησαν ομαλά, εκτός βέβαια από την καθυστέρηση και την... τρομάρα από την πρόσκρουση. Το καταμαράν επιθεωρήθηκε από δύτες στο σημείο της πρόσκρουσης και στη συνέχεια έπλευσε με ίδια μέσα προς το λιμάνι, καθώς δεν υπήρχε εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρόσκρουση οφείλεται σε βλάβη που εμφάνισαν τα πηδάλια, η οποία θα ελεγχθεί κατά την επισκευή και την επιθεώρησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα