Στα χριστουγεννιάτικα το Πάρκο «Στ. Νιάρχος»

Στα χριστουγεννιάτικα το Πάρκο «Στ. Νιάρχος» 28.11.2019Τέχνες

Καθημερινές οι εκδηλώσεις κατά την περίοδο των γιορτών

Φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος», παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι, πανύψηλα έλατα στην Αγορά και στολισμένα δέντρα συνθέτουν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο Κέντρο Πολιτισμού-Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (Λ. Συγγρού 364, 2168091000), αρχής γενομένης από μεθαύριο (6 μ.μ.).

Ο χριστουγεννιάτικος κόσμος του ΚΠΙΣΝ «ζωντανεύει» με τη φωταγώγηση των φωτεινών εγκαταστάσεων κατά μήκος του Καναλιού και στο Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος», με οικοδεσπότη τον Αλεξ

Κάβδα και τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Εν συνεχεία η soul queen Idra Kayne ερμηνεύει χριστουγεννιάτικα τραγούδια «παρασύροντας» τους επισκέπτες στους χορευτικούς ρυθμούς των εορτών. Στις καθημερινές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου περιλαμβάνονται ανάγνωση παραμυθιών, παιχνίδια, μουσικές και διαδραστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Ο Φάρος μετατρέπεται ακόμη μία χρονιά σε παραμυθένιο τοπίο, με την παράσταση-αφήγηση «Ιστορία του Καρυοθραύστη» (22/12) από τους Γιώργο Χρυσοστόμου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Νικόλα Παπαγιάννη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, και οι αφηγήσεις στις «Παραβάσεις» συνεχίζονται με «Τα κύματα» (08/12) της Βιρτζίνια Γουλφ, από τη Λυδία Φωτοπούλου και τον Χρήστο Λούλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

Μερικά από τα ονόματα που συνθέτουν το μουσικό πρόγραμμα είναι οι El Sistema Greece και Dirty Athens Brass Band με μελωδίες από τον Τσαϊκόφσκι έως τη Μαράια Κάρεϊ, ο Alex Kapranos, frontman των Franz Ferdinand, σε μια ανοιχτή συζήτηση, και ένα dj set που ισορροπεί ανάμεσα στις κιθάρες και στα electronics.

Επιπλέον η ομάδα Athens Disco Kidz επιμελείται διαδραστικά παιχνίδια και χορογραφίες για όλη την οικογένεια. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την παραμονή Πρωτοχρονιάς με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων, πατινάζ στο Κανάλι έως αργά, dj πάρτι στην Αγορά και τον καθιερωμένο πλέον αγώνα δρόμου Snf Run: 2020 First Run.

Είσοδος, είτε ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στο Snfcc.org είτε με πολύ προσιτό εισιτήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα