Σκέψεις διαφυγής με «χακί» καμουφλάζ από τον Μαδούρο

Σκέψεις διαφυγής με «χακί» καμουφλάζ από τον Μαδούρο12.02.2019Ειδήσεις

Παρότι εντείνεται η φημολογία που θέλει τον Νικολάς Μαδούρο να αναζητά τρόπο «απόδρασης» από τη χώρα...

...αίσθηση προκάλεσε την περασμένη Κυριακή η κίνησή του να κηρύξει την έναρξη των «σημαντικότερων στρατιωτικών ασκήσεων» στην ιστορία της Βενεζουέλας.

Απευθυνόμενος σε χιλιάδες στρατιώτες στην πολιτεία Μιράντα, κάλεσε τον λαό της χώρας να «ενταχθεί σε αυτό το περιεκτικό εθνικό σχέδιο για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της ειρήνης», σημειώνοντας ότι οι ασκήσεις αυτές θα

διαρκέσουν έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Την ώρα, πάντως, που ο Μαδούρο έβρισκε ξανά την ευκαιρία να εκτοξεύσει τα βέλη της κριτικής του προς την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι ο Χουάν Γκουαϊδό συμμετέχει σε πραξικόπημα το οποίο καθοδηγείται από τον Λευκό Οίκο, οι αντίπαλοί του ετοίμαζαν για σήμερα νέα κινητοποίηση. Αφορμή τούτη τη φορά στάθηκαν οι προγραμματισμένοι εορτασμοί της Ημέρας της Νεολαίας, στο πλαίσιο της οποίας η αντιπολίτευση επιθυμεί «να σταλεί ένα μήνυμα» προς τον στρατό.

«Θα κινητοποιηθούμε σε όλη τη χώρα για να πετύχουμε την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, που θα επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε την κρίση» δήλωνε χθες ο Γκουαϊδό κι ενώ η αντιπολίτευση θέλει επίσης με την κινητοποίηση αυτή να τιμήσει τη μνήμη των περίπου 40 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, στις 21 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα