Σφράγισαν το εστιατόριο Διόνυσος για φορολογικές παραβάσεις

Σφράγισαν το εστιατόριο Διόνυσος για φορολογικές παραβάσεις28.08.2018Επιχειρήσεις

Λουκέτο για 48 ώρες έβαλαν χθες οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο γνωστό εστιατόριο Διόνυσος Zonar's...

...που βρίσκεται σε προνομιακή θέση απέναντι από την Ακρόπολη, καθώς και στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας στην οδό Μητροπόλεως, καθώς διαπίστωσαν φορολογικές παραβάσεις κατά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν προχθές στις δύο επιχειρήσεις.



Τα στελέχη της ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας με την κωδική ονομασία «Μέδουσα», διαπίστωσαν στο εστιατόριο Διόνυσος Zonar's ότι δεν είχαν εκδοθεί 20 αποδείξεις για παραγγελίες τουριστών. Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας, επίσης, πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εφοριακοί εντόπισαν λογισμικό «μαϊμού» που παρενέβαινε στην έκδοση αποδείξεων, καθώς επίσης και τέσσερις ανασφάλιστους υπαλλήλους. Ωστόσο, η εταιρία Διόνυσος Zonar's ΑΒΕΕ με ανακοίνωσή της διέψευσε τις παραπάνω πληροφορίες και ανέφερε για την υπόθεση τα ακόλουθα:
1) «Οσον αφορά τα άτομα που αναφέρθηκαν ως ανασφάλιστα, τα ονόματά τους ήταν αναρτημένα στον Πίνακα Προσωπικού.
2) Οσον αφορά τη μη έκδοση αποδείξεων (20 συνολικά), αφορούσαν ένα group τουριστών του οποίου η διαδικασία εξυπηρέτησης βρισκόταν σε εξέλιξη.
3) Οσο για την αναφορά περί λογισμικού «μαϊμού», είναι εντελώς ανυπόστατη, καθώς όλα γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και κάτι ανάλογο δεν αναφέρεται ούτε στην επίσημη έκθεση της ΑΑΔΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση μόνο για το 2017 απέδωσε για ΦΠΑ το ποσό των 560.000 ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα