Οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν εξαφανίστηκαν

Οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν εξαφανίστηκαν28.08.2018Παρασκήνιο

Οι δικηγόροι των «οκτώ» διαψεύδουν τους «Times» και τη δικηγόρο

Μυστήριο επικρατεί με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα έχοντας ζητήσει άσυλο. Δημοσίευμα των «Times», που αναπαράγεται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης και βασίζεται σε δηλώσεις της δικηγόρου Σταυρούλας Τομαρά, αναφέρει ότι δύο από τους Τούρκους αξιωματικούς αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, όμως, διαψεύδουν κατηγορηματικά

οι συνήγοροι των «οκτώ», επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν έχει εξαφανιστεί», ενώ ισχυρίζονται πως η κυρία Τομαρά δεν εκπροσωπεί πλέον κανέναν. Το δημοσίευμα των «Times» και οι ισχυρισμοί της δικηγόρου Σταυρούλας Τομαρά, σε μια περίοδο που η Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν έχουν εντείνει τις πιέσεις τους και τις απειλές τους σε βάρος της Ελλάδας προκειμένου να εκδοθούν οι «οκτώ» που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, κάνουν πιο σύνθετη την υπόθεση και προκαλούν βεβαίως ερωτήματα για την τύχη των Τούρκων στρατιωτικών. Σημειώνεται ότι πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας χορήγησε άσυλο σε έναν από τους «οκτώ». Και παλαιότερα, ωστόσο, έχουν ακουστεί και γραφτεί και άλλα σενάρια, που όμως αποδείχθηκε ότι δεν είχαν βάση.

Κατά τους ισχυρισμούς της κυρίας Τομαρά, οι Halit Cetin και Fatih Arik εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και μπορεί ίσως να γύρισαν στην Τουρκία μέσω μιας ανταλλαγής κρατουμένων. Αφήνει, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς. Διπλωματικές πηγές διαψεύδουν αυτό το ενδεχόμενο. «Αμφιβάλλω πραγματικά για το αν οι δύο κομάντος είναι στην Ελλάδα πια. Είτε έχουν μεταφερθεί σε μια τρίτη χώρα είτε απελάθηκαν στην Τουρκία. Κανείς δεν έχει την εξουσία να μεταφέρει τους πελάτες μου σε οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία. Θα έπρεπε να ελευθερωθούν» είπε η Σταυρούλα Τομαρά. Με παρέμβασή τους οι δικηγόροι των Τούρκων στρατιωτικών διέψευσαν τους ισχυρισμούς της συναδέλφου τους και μαζί το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. «Κανείς δεν έχει εξαφανιστεί» δήλωσαν σε τηλεοπτικό σταθμό και παράλληλα διευκρίνισαν ότι η κυρία Τομαρά, την οποία επικαλούνται οι «Times», δεν υπερασπίζεται πλέον κανέναν από τους Τούρκους στρατιωτικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα