«Σφάχτηκαν» Βούτσης - Λοβέρδος για προσλήψεις και κομματικοποίηση!

«Σφάχτηκαν» Βούτσης - Λοβέρδος για προσλήψεις και κομματικοποίηση!26.02.2019Πρόσωπα

Σκηνές σκληρής αντιπαράθεσης διαδραματίστηκαν στη Βουλή ανάμεσα στον Νίκο Βούτση και τον Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου περί «400 προσλήψεων» στη Βουλή

Μάλιστα, ο ίδιος κατηγόρησε τον κ. Βούτση για «πολιτικό προσανατολισμό του Ιδρύματος της Βουλής», ενώ κατήγγειλε επιχείρηση κομματικοποίησης της Βουλής

των Εφήβων, αλλά και ότι ακόμη και στην έκθεση για τον Ρήγα Φεραίο υπήρχε αναφορά μόνο στους «Ρηγάδες».

Οι παραπάνω καταγγελίες προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος από τα βουλευτικά έδρανα όπου κάθονταν του φώναζε «είστε ψεύτης» και «είστε θρασύς». «Να είστε πρόεδρος και των 300 και όχι του κόμματός σας» του απάντησε ο κ. Λοβέρδος. Παίρνοντας τον λόγο για να απαντήσει, ο Νίκος Βούτσης ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό «ψεύτης», αλλά διέψευσε κατηγορηματικά όσα ακούγονται τελευταία για 55 νέους διορισμούς στο Ιδρυμα της Βουλής.

Μάλιστα, υποστήριξε πως η μόνη αύξηση προσωπικού ήταν οι περίπου 50 καθαρίστριες και ακόμη 50 προσλήψεις που διοχετεύθηκαν στα έργα που έγιναν στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Λοβέρδος πάντως επανήλθε, ισχυριζόμενος αυτή τη φορά πως την τελευταία τετραετία οι προσλήψεις στη Βουλή ανήλθαν στις 40 ετησίως.

Να σημειωθεί πως χθες εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, εκτός από τις αλλαγές στο Ιδρυμα της Βουλής, το «πάγωμα» της ψηφισμένης ρύθμισης περί μείωσης μετακλητών στα γραφεία πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Βουλής, με τον Νίκο Βούτση να παραδέχεται ότι έλαβε σχετικά αιτήματα από πρώην αξιωματούχους, τα οποία χαρακτήρισε «εύλογα».

Keywords
Τυχαία Θέματα