Σενάριο για ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία σε έως και 36 δόσεις

Σενάριο για ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία σε έως και 36 δόσεις05.10.2018Οικονομία

Την αύξηση των δόσεων της πάγιας ρύθμισης από τις 12 στις 36 δόσεις όχι μόνο των οφειλών προς την Εφορία, αλλά και των ληξιπρόθεσμων εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που υπήχθησαν στον ΕΦΚΑ φέρεται ότι εξετάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, σε διαβούλευση με τους τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) εξετάζεται η αύξηση των δόσεων της πάγιας ρύθμισης οφειλών

από εισφορές, παράλληλα με την αντίστοιχη συζήτηση που γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών για τα χρέη προς την Εφορία.

Μεταξύ άλλων, στόχος είναι να μπορέσουν να μπουν ξανά σε ρύθμιση όσοι από τους περισσότερους από 200.000 οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια να τηρήσουν τις ρυθμίσεις στις οποίες είχαν υπαχθεί (περίπου οι επτά στους 10 τέθηκαν εκτός ρύθμισης, έχοντας δόσεις έως 300 ευρώ τον μήνα και το υπόλοιπο 20% για δόσεις έως 100 ευρώ) και δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Συνολικά οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν υπαχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανέρχονται σε 7,7 δισ. ευρώ. Από τις 382.650 αιτήσεις υπαγωγής στις ρυθμίσεις των προηγούμενων ετών, σήμερα μόλις 133.270 είναι ενεργές (205.318 διεκόπησαν, ενώ μόλις 44.062 ολοκληρώθηκαν).

Keywords
Τυχαία Θέματα