Σε ρόλο σύγχρονου Σκρουτζ ο Σημίτης

Σε ρόλο σύγχρονου Σκρουτζ ο Σημίτης31.12.2018Παρασκήνιο

Προέβλεψε νέα προσφυγή στον ESM και εμφανίστηκε προκλητικός για τους υπουργούς του που είναι υπόδικοι

Ως άλλος μίζερος και μοχθηρός Σκρουτζ «χτύπησε» μέσα στα Χριστούγεννα

ο Κώστας Σημίτης για να υπερασπιστεί τα Mνημόνια και να εμφανίσει ως αναπότρεπτη εξέλιξη την επιβολή νέων μνημονιακών μέτρων από τους Ευρωπαίους σε αντάλλαγμα της παροχής δανεισμού στην Ελλάδα. «Στην Ευρωπαϊκή Eνωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο... φιλόξενο «Βήμα» του ομίλου Μαρινάκη. Ουσιαστικά, ο Κώστας Σημίτης έρχεται εν είδει «μάντη κακών» να υπερασπιστεί το αφήγημα όσων ήθελαν να μειωθούν οι συντάξεις και να μη δοθούν παροχές στο όνομα μιας... βιώσιμης επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στις αγορές. Αλλωστε, ο κ. Σημίτης τάσσεται κατά της «επανάκτησης της χαμένης αυτονομίας κάθε χώρας» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υποστηρίζει ότι απαιτείται μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Σημίτης εμφανίζεται ως προφήτης του κακού, προσπαθώντας με χαιρεκακία να συμβάλει όσο μπορεί στην κακή ψυχολογία της οικονομίας. Ωστόσο, κατά έναν περίεργο τρόπο ακόμα και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα για το παρελθόν του και δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας και αυτοκριτικής για την καταστροφική για τη χώρα οκταετία της διακυβέρνησής του, μια ολόκληρη δεκαπενταετία μετά το τέλος της και με πασιφανείς πια τις ευθύνες του για τη χρεοκοπία της οικονομίας. Εκεί δε που είναι αμετανόητος και εμφανίζεται διπλά προκλητικός είναι στην επιμονή του να δηλώνει αθώος του αίματος σχετικά με το ότι πολλοί υπουργοί του και συνεργάτες του είναι είτε καταδικασμένοι και φυλακισμένοι είτε κατηγορούμενοι και υπόδικοι για σκάνδαλα επί πρωθυπουργίας του. «Πολιτική ευθύνη θα υπήρχε αν είχαν γίνει γνωστές παρανομίες και δεν τους έδωσα καμία συνέχεια. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση ή στοιχείο για την ύπαρξη παράνομων δραστηριοτήτων» σημειώνει θρασύτατα ο Κώστας Σημίτης και εμμένει στη χυδαία άποψη που είχε εκφράσει πέρυσι, ότι «η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο», επομένως είναι... φυσιολογική!

Κατά τ’ άλλα, ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί το ΚΙΝΑΛ ως «αναγκαίο» πολιτικό κίνημα,«ικανό να διαιτητεύσει, συμβάλλοντας στη σύγκλιση λύσεων» στη σημερινή συγκυρία της έντονης διαμάχης ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και μάλιστα υποστηρίζει πως από τη συνεργασία των κοινωνικών ομάδων που θα συσπειρώσει το ΚΙΝ.ΑΛ. θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τον... δημοκρατικό σοσιαλισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα