Σε κλοιό χιονιά όλη η χώρα

Σε κλοιό χιονιά όλη η χώρα28.12.2017Ρεπορτάζ

Ποιες περιοχές πλήττουν τα έντονα φαινόμενα! Οδηγίες αυτοπροστασίας

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια πλήττουν από χθες το απόγευμα τη χώρα, με τα έντονα φαινόμενα να έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στις βορειοδυτικές περιοχές και συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, στην Ηπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα, ενώ σήμερα και αύριο αναμένεται να επεκταθούν σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Την ίδια στιγμή οδηγίες

προς τους πολίτες ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τη μανία του καιρού εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σήμερα και αύριο η κακοκαιρία θα χτυπήσει σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Κρήτη, Κυκλάδες, νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ είναι πολύ πιθανό να ντυθούν στα λευκά τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της βόρειας Πελοποννήσου.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη, φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα διατηρηθεί στις ίδιες τιμές, αγγίζοντας στις περισσότερες περιοχές τους 16 βαθμούς. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας -ειδικά όσοι μένουν σε περιοχές όπου θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα-, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Μεταξύ άλλων, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχών, καθώς και να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών τους λειτουργούν κανονικά.

Επίσης, στις περιοχές όπου αναμένεται να χιονίσει να εφοδιάζονται με αντιολισθητικές αλυσίδες, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και, αν αποφασίσουν να μετακινηθούν πεζή, να φροντίσουν να έχουν φορέσει πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα και κατάλληλα παπούτσια, ώστε να μην τραυματιστούν λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα