«Χρυσά» κέρδη το 2017 για τους κροίσους του πλανήτη

«Χρυσά» κέρδη το 2017 για τους κροίσους του πλανήτη 28.12.2017Ειδήσεις

Εγιναν πλουσιότεροι κατά 1 τρισ. δολάρια. Οι Κινέζοι ξεπέρασαν του Αμερικανούς

Μόνο κακή χρονιά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2017 για τους σύγχρονους κροίσους, καθώς αποχαιρετούν το έτος πλουσιότεροι σχεδόν κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα, κι ενώ το 2016 οι Κινέζοι κροίσοι ήταν ουσιαστικά αυτοί που έκλεψαν την παράσταση, όπως επίσης και οι Ρώσοι, με βάση τον δείκτη δισεκατομμυριούχων που καταρτίζει το Bloomberg

για τους «500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη», ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon, είδε την προσωπική περιουσία του να αυξάνεται κατά 34,2 δισ. δολάρια.

Γεγονός που εκτόπισε από την πρώτη θέση της κατάταξης τον Μπιλ Γκέιτς, τον συνιδρυτή της Microsoft, ο οποίος καλείται τώρα να... αρκεστεί στα 91,3 δισ. δολάρια της προσωπικής του περιουσίας, την ώρα που ο Μπέζος βλέπει την καθαρή αξία της δικής του να υπολογίζεται στα 99,6 δισ. δολάρια. Το top 5 κλείνει με την παρουσία των Γουόρεν Μπάφετ (85 δισ. δολάρια), Αμάνθιο Ορτέγκα (75,5 δισ. δολάρια) και Μαρκ Ζάκερμπεργκ (72,6 δισ. δολάρια), ενώ στην κορυφαία δεκάδα συναντά κανείς τα ονόματα των Μπερνάρ Αρνό, Κάρλος Σλιμ, Λάρι Eλισον, Λάρι Πέιτζ και Iνγκβαρ Κάμπραντ.

Τα στοιχεία

Οι 38 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι στον δείκτη Bloomberg αύξησαν κατά 177 δισ. δολάρια τις περιουσίες τους το 2017, ποσό αυξημένο κατά 65%, ενώ είναι και το υψηλότερο μεταξύ των 49 χωρών που εκπροσωπούνται στον δείκτη. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ιδρυτής της China Evergrande Group Χούι Κα Γιάν αύξησε κατά 25,9 δισ. δολάρια την περιουσία του, ποσό αυξημένο κατά 350% σε σχέση με πέρυσι!

Αξίζει, δε, να υπογραμμιστεί πως ο αριθμός των Ασιατών δισεκατομμυριούχων ξεπέρασε πρώτη φορά αυτόν των Αμερικανών, αν και οι ΗΠΑ είχαν τη μεγαλύτερη παρουσία στον δείκτη, με 159 δισεκατομμυριούχους, που αύξησαν κατά 315 δισ. δολάρια την περιουσία τους.

Τέλος, και οι 27 πλουσιότεροι άνθρωποι της Ρωσίας αύξησαν κατά 29 δισ. δολάρια την περιουσία τους το 2017, ενώ ο πλουσιότερος άνθρωπος της Σαουδικής Αραβίας, ο πρίγκιπας Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ, έχασε φέτος 1,9 δισ. δολάρια μετά τη σύλληψή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα