Σαν άλλος Λουδοβίκος ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα είναι αυτός και κανείς άλλος, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα και στους εσωκομματικούς αντιπάλους του

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ» ξεκαθάρισε με δικά του λόγια, αλλά με μια λουδοβίκεια διάθεση και με τρόπο που να γίνεται εύληπτος από όλες τις εσωκομματικές πλευρές ο Στέφανος Κασσελάκης. «Για μένα αυτός ο κόσμος (που του παραγγέλνει “άλλαξέ τα όλα”) είναι η έμπνευσή μου. Γι’ αυτόν τον λόγο ποτέ δεν θ’ αλλάξουμε

το όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Διότι είναι ένας φόρος τιμής που αποτίουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους» ξεκαθάρισε. Βλέποντας ότι έχει απώλειες από τα αριστερά, υποστήριξε ότι «η τεράστια τιμή που έχω και η έμπνευση που έχω είναι ο κόσμος ο οποίος έχει περάσει από εξορίες, από Πολυτεχνείο, έχει φάει ξύλο από τη Δεξιά, ο οποίος είναι μαζί μου, ο οποίος με στηρίζει αντισυστημικά».

Επανέλαβε την ίδια ώρα (στο Attica) τα γενναία ανοίγματα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον Γιάνη Βαρουφάκη, για να εισπράξει παγερές αρνήσεις. «Ο άνθρωπος αυτός είναι ουρανοκατέβατος. Εχει έρθει παρά πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα. Εχει μία εικόνα πολιτικού τουρίστα, ανθρώπου που τον ξεναγούν στην πολιτική ζωή και στη ζωή της Ελλάδας» σχολιάζει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας (Real FM), ενώ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 σε ανάλογα τσουχτερό ύφος προέβλεψε στην ερώτηση για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες ότι «δεν θα υπάρξει πρόσκληση από τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί αν μας καλέσει σε συζήτηση, θα του κόψουν το συνάλλαγμα οι ολιγάρχες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η θέση των κεντρώων και των κεντροαριστερών, όπως και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στη δεξαμενή των οποίων επιχείρησε μακροβούτι, βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Απέκλεισε όμως κάθε πιθανή συζήτηση με τον Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος προεκλογικά είχε κλείσει την πόρτα στον Τσίπρα. Την ίδια ώρα, πάντως, δήλωσε ότι θα στήριζε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Εμείς θα προχωρήσουμε στη δημοκρατική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Και θα προσκαλέσω στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην στελέχη, πρώην υπουργούς αυτού του χώρου, τον οποίο χώρο σέβομαι πάρα πολύ γιατί καταρχάς η οικογένειά μου ανήκε σ’ αυτό τον χώρο, ο πατέρας μου, οι γονείς μου ήταν παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Απ’ τη μεριά της μητέρας μου, ο παππούς μου ήταν ΚΚΕ, είχε δουλέψει όλη του τη ζωή στη ΔΕΗ, είχε βάλει πυλώνες σε όλη τη χώρα, άρα είχαμε και αυτό το αριστερό έναυσμα στην οικογένεια, αλλά πρακτικά μεγαλώνοντας ήμασταν με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ» είπε σε ένα… πολυσυλλεκτικό ξέσπασμα.

Ακομπλεξάριστος και… μπουζουκόβιος

«Αν τυχαίνει ένας νέος πρόεδρος, ακομπλεξάριστος, να εμφανίζεται στα μπουζούκια και να τον λούζουν με λουλούδια, επειδή χαλαρώνει για έναν φίλο του, τον Κωνσταντίνο Αργυρό, ένα βράδυ, τι τρέχει;» είπε χθες στον ANT1 ο Στέφανος Κασσελάκης, καλώντας τα ΜΜΕ, από τα οποία δηλώνει ότι έχει παράπονο, να ασχολούνται με αυτά που έχουν κοινωνικό ενδιαφέρον, γιατί «μπορούν να αλλάξουν τις ζωές του κόσμου».

«Οι πολίτες είναι έτοιμοι για φρέσκο αέρα. Είναι έτοιμοι για νέα σχέση πολιτικών και πολιτικής. Τέλος στον ξύλινο λόγο. Θέλουν πολιτικούς που είναι μέσα στην κοινωνία. Να τους ακούν, να είναι λαϊκοί» είπε. Λίγο αργότερα ο ίδιος παρενέβη αιφνιδιαστικά σε εκπομπή των Παραπολιτικών, που γιόρταζαν γενέθλια. Οταν οι παρουσιαστές τον ρώτησαν πώς το έμαθε, απάντησε κάνοντας χιούμορ: «Ολα τα ξέρω, αφού λένε ότι είμαι φυτευτός της CIA εδώ, άρα όλα τα ξέρω». Οπως τους ενημέρωσε, προκαλώντας απορίες, «ο Τάιλερ, ως Αμερικανός υπήκοος, έχει συνταγματικές προστασίες από τις παρακολουθήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαν, Λουδοβίκος, Στέφανος Κασσελάκης,san, loudovikos, stefanos kasselakis