Ρώσος βουλευτής παρενόχλησε σεξουαλικά τη Μαρία Ζαχάροβ

Ρώσος βουλευτής παρενόχλησε σεξουαλικά τη Μαρία Ζαχάροβ12.03.2018Πρόσωπα

Στο κίνημα #metoo εντάχθηκε έπειτα από τις χθεσινές της δηλώσεις και αποκαλύψεις η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα...

...η οποία γνωστοποίησε ότι όταν δεν ήταν ακόμη γνωστή είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον βουλευτή και επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Λεονίντ Σλούτσκι.

Το περιστατικό, όπως ανέφερε η εντυπωσιακή πρασινομάτα σε συνέντευξή της στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, έλαβε χώρα σε εστιατόριο της Αγίας Πετρούπολης, όπου ο Σλούτσκι άρχισε να της λέει «πράγματα που δεν ήταν ευχάριστα».

Παράπονο

Η 42χρονη Ρωσίδα αξιωματούχος δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό της για το γεγονός ότι οι συνδαιτυμόνες της δεν έκαναν κάτι για να την υπερασπιστούν και υπήρξε ιδιαιτέρως επικριτική για τους άνδρες που σε ανάλογα περιστατικά κατηγορούν τις γυναίκες ότι επινόησαν τα περιστατικά ή ότι φταίνε για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστησαν, λόγω του τρόπου που ντύνονται ή μιλούν. Διευκρίνισε ότι όταν συνέβη το περιστατικό, πριν από 5 χρόνια, εκείνη δεν ήταν ευρέως γνωστή και κάλεσε όλες τις γυναίκες θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης να «μιλήσουν τώρα και επί τόπου».

Σημειώνεται ότι ο Σλούτσκι αντιμετωπίζει ήδη κατηγορίες για άσεμνη συμπεριφορά έπειτα από καταγγελίες τουλάχιστον τεσσάρων Ρωσίδων δημοσιογράφων ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά. Οι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι ο Σλούτσκι τούς απευθύνθηκε με σεξουαλικά υπονοούμενα και ότι τις ανάγκασε να τον φιλήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα