Ρωγμές, ποντίκια, σάπια αποχέτευση στο Βοστάνειο

Ρωγμές, ποντίκια, σάπια αποχέτευση στο Βοστάνειο03.10.2018Περιφέρεια

Στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο» και ειδικά στην Ψυχιατρική Κλινική, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από το λουκέτο...

...αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές της Ν.Δ. Ιάσονας Φωτήλας, Βασίλης Οικονόμου και Χαράλαμπος Αθανασίου. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι ρωγμές στο κτίριο είναι πιο εμφανείς από ποτέ και ανησυχούν προσωπικό και

ασθενείς.

Η κατάσταση του κτιρίου επιβαρύνθηκε επί τα χείρω μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2017. Το υδρευτικό και αποχετευτικό σύστημα είναι σάπιο, με αποτέλεσμα να φουσκώνουν τα πατώματα, ενώ τα απόβλητα αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο μόλυνσης από τρωκτικά, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν και τη μεγάλη πίεση που δέχεται το νοσοκομείο από την πληθώρα των περιστατικών που εξυπηρετούνται, λόγω του προσφυγικού καταυλισμού στο νησί.

«Για άλλη μία φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έδωσε υποσχέσεις που δεν τήρησε. Πριν από πέντε μήνες, κατά την επίσκεψή του στο Βοστάνειο, είχε υποσχεθεί άμεσες βελτιωτικές ενέργειες. Η κατάσταση, όμως, έχει χειροτερεύσει και σήμερα η Ψυχιατρική Κλινική βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κλείσιμό της».
Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό σε ποιες σχετικές ενέργειες θα προβούν για τη βελτίωση της κατάστασης στην Ψυχιατρική Κλινική.

Keywords
Τυχαία Θέματα