Π. Καμμένος: Παράταση της συμβίωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Π. Καμμένος: Παράταση της συμβίωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ!03.10.2018Πρόσωπα

Δήλωσε δικαιωμένος μετά το δημοψήφισμα- φιάσκο στα Σκόπια και εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Η σύγκρουση των ΑΝ.ΕΛ.

με τον ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό αναβάλλεται... Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε δικαιωμένος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος-φιάσκο στη γειτονική χώρα και έδωσε παράταση στην κυβερνητική συμβίωση και πέραν του Μαΐου. Οι αναταράξεις, ωστόσο, στους ΑΝ.ΕΛ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως φάνηκε χθες από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αρχικά, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κ.Ο., ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, υποστηρίζοντας ότι ξεκινά μια «νέα εποχή», που μεταθέτει τη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για μετά τον Μάιο. «Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η υπόθεση αυτή θα είναι μια υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ» είπε, για να προσθέσει ότι «το 70% των Σκοπιανών δεν είναι διατεθειμένο όχι μόνο να βρει λύσεις, αλλά ούτε να υποχωρήσει στη σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξης της Ιστορίας».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ξεκαθαρίζοντας, για άλλη μια φορά, ότι το κόμμα του παραμένει «σταθερό» και «συνεπές» στη θέση του και την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό. Είχε προηγηθεί μια ομολογουμένως επεισοδιακή συνεδρίαση, που έφερε στο προσκήνιο τις ακανθώδεις σχέσεις ανάμεσα στους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε ότι οι προειδοποιήσεις για άρση εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση δεν κάνουν καλό όχι μόνο στο κόμμα, αλλά ούτε στις... αγορές.

Αντιπαράθεση

Ακολούθησε μάλιστα έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Παπαχριστόπουλου και του Κώστα Κατσίκη, με τον τελευταίο να κατηγορεί τον συνάδελφό του ότι «διαφοροποιείται διαρκώς». Ο δε Κώστας Ζουράρις σε συνέντευξή του επανέλαβε ότι δεν ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ούτε μια πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Πάντως, όπως έγινε γνωστό δεν τέθηκε θέμα κομματικής πειθαρχίας από τον Πάνο Καμμένο για το Σκοπιανό, ούτε ζητήθηκε από τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του.

Ο κ. Καμμένος έθεσε δηκτικά και το θέμα της δανειοδότησης των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής, σε βάρος υγιών μέσων, και όπως είπε χαρακτηριστικά το θέμα αυτό θα το συζητήσει με τον πρωθυπουργό. Σημειώνεται πως το ζήτημα αυτό το έχει αναδείξει η «δημοκρατία» με δημοσιεύματά της.

Απαξιωτική απάντηση σε Κοτζιά: «Εγώ μιλάω με τον πρωθυπουργό και όχι με τον ΥΠΕΞ»

Η πολιτική «βεντέτα» μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά για το Σκοπιανό συνεχίζεται, παρά τις εκκλήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου -μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια- να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.
Χθες, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., ο κ. Καμμένος πέταξε το «γάντι» στον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ τον κάλεσε επί της ουσίας να θέσει θέμα δυσπιστίας στην κυβέρνηση. «Εγώ μιλάω με τον πρωθυπουργό και όχι με τον Κοτζιά» απάντησε ο υπουργός Αμυνας, με μια δόση απαξίας προς τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς είχε αφήσει αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου, λέγοντας στη συνέντευξή του: «Ακούω το σενάριο ότι οι ΑΝ.ΕΛ. θα πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι - πέφτουν μέσα στη Βουλή και με ψηφοφορία. Οποιος θέλει ας φέρει πρόταση στη Βουλή και τότε θα ανακαλύψουμε όλοι τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς».

Διαφωνία

Οι δύο πολιτικοί διαφώνησαν ανοιχτά και για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια.
Ο μεν Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι οι Σκοπιανοί απέρριψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και το δημοψήφισμα είναι άκυρο, ο δε Νίκος Κοτζιάς επέμεινε στην άποψη ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν αποτελεί νομικό όρο ή προϋπόθεση στη Συμφωνία των Πρεσπών, η υλοποίηση της οποίας μπορεί να συνεχιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα