Ροδίτης παρέδωσε τσαντάκι με 4.250 €

Ροδίτης παρέδωσε τσαντάκι με 4.250 €09.01.2019Πρόσωπα

Ηταν τα δώρα νεονύμφων

Σε μια σπάνια και αξιέπαινη κίνηση έμπρακτης ευαισθησίας προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στη Ρόδο ένας ηλικιωμένος, όταν παρέδωσε στην Αστυνομία ένα τσαντάκι με 4.250 ευρώ που βρήκε έξω από μεγάλο σούπερμάρκετ του νησιού.

Οι κάτοχοί του, ένας άνδρας και μια γυναίκα που είχαν παντρευτεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα, έντρομοι ενημέρωσαν τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές για την απώλεια του πορτοφολιού που περιείχε τα δώρα τα οποία μάζεψαν από τον γάμο τους, καθώς και το επίδομα

ανεργίας, ενώ παράλληλα έβαλαν αγγελία στην τοπική εφημερίδα, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον το βρει να το επιστρέψει. Λίγες ώρες αργότερα, η Ασφάλεια τηλεφώνησε στο ζευγάρι και το ενημέρωσε ότι το τσαντάκι βρέθηκε από ένα μέλος του ΚΑΠΗ Ρόδου.

Πήρε αμοιβή

Ο ηλικιωμένος παρέδωσε στο αντρόγυνο, παρουσία της Αστυνομίας, το χαμένο αντικείμενο με όλα τα έγγραφα και το ποσό που περιείχε, και τότε οι κάτοχοι έδωσαν το ποσό των 400 ευρώ στον ηλικιωμένο, όπως ορίζει ο νόμος. Εκείνος αρνήθηκε να πάρει τα χρήματα που του προσέφεραν, λέγοντας πως δεν του ανήκουν, αλλά στη συνέχεια, και εξαιτίας της επιμονής τους, πείστηκε να τα δεχθεί.

Εξαιρετικά σημαντική πράξη ευαισθησίας χαρακτήρισε την κίνηση του ηλικιωμένου ο εκπρόσωπος του 1ου ΚΑΠΗ Ρόδου Μιχάλης Τσίκκης. «Τέτοιες πράξεις είναι σημαντικές στις μέρες μας και έτσι θα πρέπει να εκτιμώνται» δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα