Στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση με ρόπαλα βουλευτής του ακροδεξιού AfD

Στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση με ρόπαλα βουλευτής του ακροδεξιού AfD09.01.2019Ειδήσεις

Επίθεση με ρόπαλα από τρεις μασκοφόρους δέχτηκε προχθές το βράδυ στη Βρέμη ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Φρανκ Μάγκνιτς, με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του

Το ακροδεξιό κόμμα δημοσίευσε φωτογραφία του βουλευτή στην οποία απεικονιζόταν αναίσθητος σε κρεβάτι νοσοκομείου, ενώ ο Γεργκ Μόιτεν, στέλεχος του AfD, κατήγγειλε ότι οι δράστες «χτύπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου» τον βουλευτή.

Το περιστατικό, που, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, είχε πολιτικά

κίνητρα, καταδικάστηκε έντονα τόσο από τον πρόεδρο της Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την πρόεδρο του SPD Αντρέα Νάλες όσο και από τον επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Ντίτμαρ Μπαρτς και τον Τσεμ Ετσντεμιρ των Πρασίνων. «Οποιοδήποτε είδος βίας απέναντι σε έναν εκλεγμένο βουλευτή συνιστά επίθεση στο κράτος δικαίου, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ενότητα και αποφασιστικότητα» υπογράμμσε με νόημα ο πρόεδρος της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Δεδομένων των δραστηριοτήτων του θύματος, θεωρούμε ότι πρόκειται για ενέργεια που έχει πολιτικά κίνητρα» εξήγησε η αστυνομία, αναφέροντας ότι διεξάγει έρευνα για το θέμα. Από την πλευρά του, το AfD κατηγορεί πολιτικά κόμματα και μέσα ενημέρωσης ως συνυπεύθυνα για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή. Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το δεύτερο κρούσμα βίας μέσα σε μία εβδομάδα με στόχο το AfD. Την περασμένη Πέμπτη είχε εκραγεί βόμβα στα γραφεία του κόμματος στη Σαξονία, με συνέπεια να προκληθούν σοβαρές ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα