Ρεσιτάλ ανοησίας από τον Παρασκευόπουλο

Ρεσιτάλ ανοησίας από τον Παρασκευόπουλο20.09.2018Πρόσωπα

Για γέλια οι προτάσεις της επιτροπής «σοφών» για την κατάσταση στα πανεπιστήμια

Ευχολόγια, παρότρυνση σε διάλογο με... μπαχαλάκηδες και κάθε είδους καταληψίες, πανεπιστημιακούς και μη, πριν εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία, συστάσεις στα πανεπιστήμια να κάνουν μαθήματα σε φοιτητές και σεμινάρια κατάρτισης σε πανεπιστημιακούς και πρυτανικές Αρχές για τις επιπτώσεις των ναρκωτικών, αλλά και ταμειακές μηχανές σε πάρτι για την πάταξη της φοροδιαφυγής (!) προτείνει, μεταξύ άλλων, η περιβόητη επιτροπή για τη μελέτη ζητημάτων

βίας και ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Εκτός τόπου και χρόνου» είναι η εντύπωση που προκαλεί η πρώτη ανάγνωση των συμπερασμάτων και των προτάσεων του πορίσματος που συνέταξε η επιτροπή «σοφών» ή «ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης», όπως επισήμως τιτλοφορείται, που συνέστησε το υπουργείο Παιδείας, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και πανεπιστημιακό Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ιδεολογικό πρόσημο

Παρότι πολλά από τα μέλη της είναι πανεπιστημιακοί εγνωσμένου κύρους με αντικείμενα θεραπείας τη Νομική Επιστήμη (Νίκος Παρασκευόπουλος), την Ιατρική (Αλέξιος Μπένος), την Εγκληματολογία (Σοφία Βιδάλη), τα περισσότερα συμπεράσματα έχουν αριστερό ιδεολογικό πρόσημο σε βαθμό ιδεοληψίας. Επίσης, ενώ υπάρχουν και αξιόλογες προτάσεις, οι περισσότερες είναι εντελώς θεωρητικές και πρακτικά ανεφάρμοστες.

Ενδεικτικά, μία από τις προτάσεις συνιστά την έμμεση νομιμοποίηση καταλήψεων που υπάρχουν μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους! Ειδικότερα, στις σελίδες 9 και 10 του πορίσματος αναφέρεται πού «επιτρέπονται» εμμέσως οι καταλήψεις: «Σε καταλήψεις χώρων των ΑΕΙ εντός ακαδημαϊκής λειτουργίας από μεικτές ομάδες νέων κυρίως (φοιτητών και μη) που χρησιμοποιούν τους χώρους ως στέκια - σημεία συνεύρεσης. -Παραχώρηση χώρων σε κοινωνικούς χώρους, όπου συμμετέχουν κατά πλειοψηφία φοιτητές τους ΑΕΙ και λειτουργία τους αυστηρά μέσα από ένα θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να συγκροτηθεί. -Εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας, εφόσον δεν είναι δυνατόν το προηγούμενο (sic)».

Για πάρτι που γίνονται ακόμα και από εξωπανεπιστημιακούς μέσα σε πανεπιστήμια χωρίς άδειες, προτείνεται ως μέτρο να δημιουργηθούν από τα ίδια τα ιδρύματα χώροι για δραστηριότητες αναψυχής που θα λειτουργούν με ευθύνη των φοιτητών, ενώ ακόμα πιο προωθημένη είναι η σύσταση για «έλεγχο των διοργανωτών των εκδηλώσεων για το ενδεχόμενο φοροδιαφυγής»!
Το πόρισμα στάλθηκε ήδη στα πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις νεολαίες των κομμάτων και στις φοιτητικές παρατάξεις, προκειμένου να διατυπώσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στην επιτροπή τις παρατηρήσεις τους ή και νέες προτάσεις επί του πορίσματος.

Ηδη η ΟΝΝΕΔ απάντησε αρνητικά, απέρριψε το κείμενο και σε μια καυστική ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «στην περίπτωση του κ. Παρασκευόπουλου καταρρίπτεται κάθε ρεκόρ θράσους, αφασίας και εμμονής, η κυβέρνηση, διά του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου τον τοποθετεί επικεφαλής της επιτροπής που συνέταξε το πόρισμα για τη βία στα πανεπιστήμια, το οποίο χωρίς την παραμικρή συστολή νομιμοποιεί τις καταλήψεις, αποδέχεται μοιρολατρικά το εμπόριο ναρκωτικών και κανονικοποιεί τη βία, την παρανομία και τη δράση παρακρατικών ομάδων στις σχολές».

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Πόρισμα για κλάματα

Περιμέναμε πραγματικά με ενδιαφέρον το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» που συνεδρίαζε υπό την προεδρία του τέως υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου για να γνωμοδοτήσει πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν η βία και η ανομία στα πανεπιστήμια.
Οχι τίποτε άλλο, αλλά ελπίζαμε να μπει φραγμός στο... πάρτι συλλογικοτήτων, αναρχικών, τραμπούκων που απειλούν καθηγητές, εγκληματιών που βιάζουν και σκοτώνουν, πουλούν ναρκωτικά, χωρίς να δίνουν λογαριασμό, γνωστών αγνώστων που χρησιμοποιούν τον χώρο της εκπαίδευσης ως άνδρο τρομοκρατίας. Δυστυχώς, το πόρισμα που εξέδωσαν όχι μόνο δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι βαθύτατα ιδεοληπτικό. Αντί να πουν τα αυτονόητα, ώστε να σταματήσει αυτό το καθεστώς της ντροπής, πετούν την μπάλα στην εξέδρα. Κρίμα...

Keywords
Τυχαία Θέματα