Ραλλία Χρηστίδου: Από το Fame Story και το Gay Pride, στο «ριάλιτι» για την Ευρωβουλή

Ραλλία Χρηστίδου: Από το Fame Story και το Gay Pride, στο «ριάλιτι» για την Ευρωβουλή31.03.2019Πρόσωπα

Η Ραλλία Χρηστίδου, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό ταλέντων, αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση Τσίπρα και φιλοδοξεί από τις πίστες να μεταπηδήσει στις Βρυξέλλες

H Ραλλία Χρηστίδου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό το 2004 μετά τη συμμετοχή της στο ριάλιτι «Fame Story», στο οποίο έφτασε στον τελικό αλλά έχασε από την «ασυναγώνιστη» Καλομοίρα. Ηταν τότε μια άλλη εποχή για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια, καθώς ως νέα και ταλαντούχα ανοίγονταν προοπτικές στη δισκογραφία. Η κρίση, βέβαια, που ενέσκηψε αργότερα έπληξε και τον καλλιτεχνικό κόσμο, ενώ η δόξα του ριάλιτι δεν κράτησε πολύ, όπως κατά κανόνα γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Χαμηλών τόνων κοπέλα, πολιτικοποιημένη από νωρίς και κοντά στην Αριστερά που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε με το ξέσπασμα της κρίσης να ενεργοποιηθεί στα κοινά. Το 2011 εντάσσεται και κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ και με τη αναγνωρισιμότητα που είχε αποκτήσει αρχίζει να τοποθετείται δημόσια στα πολιτικά πράγματα, σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική κοινωνία έβραζε για τον τρόπο που η χώρα μπήκε στη μέγκενη των Μνημονίων.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Νέο Ηράκλειο, με γονείς που κατάγονται από τη Μικρά Ασία, η Ραλλία Χρηστίδου άρχισε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία μόλις οκτώ ετών στο Εθνικό Ωδείο, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής, κινησιολογίας και υποκριτικής, έως ότου έλαβε μέρος στο ριάλιτι παιχνίδι. Ο δρόμος που ακολούθησε μετά το «Fame Story» υπήρξε διαφορετικός από εκείνον που ακολουθούν οι περισσότεροι συμμετέχοντες σε ανάλογα παιχνίδια, καθώς συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους Γιάννη Κότσιρα, Μανώλη Φάμελλο, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου.



Η Ραλλία είχε εκφράσει δημόσια τη στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν η Αριστερά σπαρασσόταν μετά το δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 2015 και την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. «Το ότι το “όχι” του δημοψηφίσματος έγινε “ναι” είναι μια πρόχειρη ανάλυση. Το “όχι” παραμένει “όχι”. Προσωπικά θεωρώ ότι συνεχίζονται οι αγώνες και οι μάχες. Αποφύγαμε το χειρότερο. Η συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια είναι καθαρά μια ανοιχτή δήλωση συμπαράστασης και υποστήριξης στο κόμμα και στον Αλέξη Τσίπρα, και προέρχομαι από οικογένεια με αριστερές καταβολές. Ο Τσίπρας είναι πιο αριστερός τώρα απ' ό,τι ήταν» δήλωνε σε τηλεοπτικό πάνελ εκφραζόμενη με τα θερμότερα λόγια για τον πρωθυπουργό. «Ενας νέος άνθρωπος που έχει καταφέρει πολλά πράγματα και μπορεί και περισσότερα. Εχουμε γνωριστεί πριν γίνει πρωθυπουργός. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Εχουν ακουστεί διάφορα άσχημα πράγματα για τον ίδιο. Περιμένω να κάνει πολλά» προσέθετε.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κατεβαίνει με λίστα ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών, σε μια συμβολική κίνηση στήριξης στο κόμμα, καθώς δεν βρισκόταν σε εκλόγιμη θέση. Μέχρι και το 2016 δήλωνε πως δεν θα ήθελε να δει τον εαυτό της βουλευτή, εξηγώντας γιατί μπήκε στο κομματικό ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών «Ηξερα ότι δεν γινόταν να εκλεγώ. Δεν περίμενα ότι θα πάρει τόση έκταση η επιλογή μου αυτή. Σίγουρα βοήθησε η φήμη γύρω από το όνομά μου. Δεν το βλέπω στο μέλλον πάντως να με δείτε σε ρόλο βουλευτή. Θέλω να ασχολούμαι με ένα πράγμα και να αφοσιώνομαι εκεί, όποιο και να είναι το τίμημα. Αγαπώ τη μουσική και αυτό που κάνω!» έλεγε σε μια συνέντευξή της τον Ιούλιο του 2016, ασκώντας παράλληλα απαλή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για όσα έταξε αλλά δεν έπραξε. «Δεν γίνεται να φταίνε οι πολιτικές εξουσίες μονίμως. Κάπου κάτι λάθος κάνουμε κι εμείς. Σίγουρα υποσχέθηκαν περισσότερα απ' ό,τι μπόρεσαν να κάνουν. Δεν είμαι απογοητευμένη πάντως. Θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν πολύ χειρότερα».

Οσον αφορά την προσωπική της ζωή, ήταν πάντοτε διακριτική, χωρίς να προκαλεί, αν και δέχθηκε αρκετές παρενοχλήσεις. Μία από αυτές αφορούσε την ερωτική της ζωή. Σε μία από τις συνεντεύξεις της πριν από τέσσερα χρόνια η καλλίφωνη τραγουδίστρια κλήθηκε να απαντήσει αν είναι ή όχι ομοφυλόφιλη, καθώς στο Google, εάν πληκτρολογούσε κανείς το όνομά της, εμφανιζόταν δίπλα η λέξη «gay».

Τότε απάντησε χωρίς περιστροφές. «Δεν με ενδιαφέρει από τη στιγμή που έχω δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν αποτελεί είδηση η σεξουαλική ταυτότητα κανενός ανθρώπου. Πιστεύω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους, τόσο στον γάμο όσο και στην υιοθεσία παιδιών. Εγώ πιστεύω στην αγάπη, αυτή είναι το μέγιστο. Αγάπα και κάνε ό,τι θέλεις. Είμαι δίπλα σε όλους όσοι χρειάζονται κάτι από μένα. Δέχθηκα με πολλή χαρά να συμμετάσχω στο Gay Pride. Οσον αφορά τον εαυτό μου, δεν μου άρεσε ποτέ να μιλάω για το τι κάνω για έναν και μόνο λόγο: Δεν θέλω να χρησιμοποιώ με κανέναν τρόπο την προσωπική μου ζωή για δουλειά» είπε, κλείνοντας οριστικά αυτό το θέμα.

Στην αρένα της πολιτικής και η Πέγκυ Σταθακοπούλου, που κατεβαίνει με τη Ν.Δ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από πλευράς Ν.Δ. μιας άλλης καλλιτεχνικής έκπληξης, που ακούει στο όνομα της γνωστής ηθοποιού Πέγκυς Σταθακοπούλου (φωτό). Η δημοφιλής καλλιτέχνις, που έκανε το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι το 1983 στον θίασο του Κώστα Καρρά, εξέπληξε πολλούς με την απόφασή της να αφήσει την υποκριτική και να κατέλθει κι αυτή στην πολιτική. Οπως η Ραλλία, έτσι και η ηθοποιός γνωστοποίησε τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση με ανάρτησή της στα social media. «Η απόφασή μου να είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα της Ν.Δ. βασίζεται σε ώριμη σκέψη, μετά την ανοιχτή πρόσκληση του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη προς κάθε Ελληνα πολίτη να συνδράμει με τις δυνάμεις του στην ανόρθωση της χώρας. Με συγκίνησε αυτό το κάλεσμα και με κινητοποίησε ουσιαστικά. Το κόμμα της Ν.Δ. προσβλέπει σε μια Ελλάδα που βρίσκεται πολύ κοντά σ’ αυτό που ονειρεύομαι. Με δυνατή παρουσία και εμπεριστατωμένο λόγο στην Ευρώπη της επόμενης δεκαετίας. Πιστεύω πως στόχος μας πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της συνείδησης ότι ανήκουμε όλοι στην ίδια κοινότητα». Καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις δύο υποψήφιες...

Keywords
fame, pride, σισσυ χρηστιδου, ραλλια χρηστιδου, ραλλια, fame, pride, έως ότου, κωστας καρρας, συμμετοχή, τσιπρας, ελλαδα, νέα, συριζα, ηρακλειο, δημοψηφισμα 2015, μνημονιο, ψηφοδελτια, αθηνα, google, θεατρο, media, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, www.google.gr, δημοψηφισμα, Καλή Χρονιά, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, νεος παπας, κοινωνια, ελενη, το θεμα, ηθοποιος, θεμα, μουσικη, παιχνιδια, υιοθεσια, αγαπη, αγωνες, ανθρωπινα δικαιωματα, ανθρωπος, ασια, ασλανιδου, βρισκεται, γινει, γινεται, γονεις, δυναμη, δειτε, δηλωση, δοξα, δρομος, εγινε, ειπε, εποχη, επιτυχια, ετων, ευρωπη, έως ότου, ζωη, ιδια, ιδιο, ηλικια, κινηση, κομμα, λαθος, λογια, λογο, οικογενεια, οκτω, ονομα, ουσιαστικα, παπακωνσταντινου, πεγκυ σταθακοπουλου, υπογραφη, ρολο, σιγουρα, συνεχεια, συμμετοχή, ταυτοτητα, τραγουδιστρια, φημη, χαρα, ωδειο, δικαιωματα, εθνικο, χωρα, κοπελα, κυριακου, media, παιχνιδι, θελω να
Τυχαία Θέματα