Πυρ ομαδόν στο ΚΑΣ για το «όχι» στο Σούνιο

Πυρ ομαδόν στο ΚΑΣ για το «όχι» στο Σούνιο02.04.2018Πρόσωπα

Από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την πρόσφατη απόφασή του να μη χορηγήσει άδεια στο BBC για γυρίσματα στο Σούνιο της μίνι σειράς «The Little Drummer Girl». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Παραγωγικό Συνέδριο, από το γειτονικό Λαύριο, ο Αλέξης Τσίπρας

σημείωσε ότι «μερικές φορές είναι να απορεί κανείς για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται ορισμένοι». Oπως είπε ο πρωθυπουργός, «μπορεί να ενοχλούν κάποιες δεκάδες τουρίστες την ώρα των γυρισμάτων, αλλά προβάλλουν την πολιτισμική κληρονομιά μας σε εκατομμύρια τηλεθεατές».

Για το ίδιο θέμα παρενέβη και η αρμόδια υπουργός Λυδία Κονιόρδου, χαρακτηρίζοντας τη γνωμοδότηση του συμβουλίου «ατυχή». Oπως ενημέρωσε, δε, η εταιρία παραγωγής, επανήλθε με καινούργια πρόταση, η οποία θα συζητηθεί τη Μεγάλη Τρίτη στο ΚΑΣ για να λυθεί το ζήτημα. «Πρέπει να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες, να εναρμονιστούμε με ό,τι συμβαίνει στις άλλες χώρες, έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει φιλική για τον κινηματογράφο» τόνισε.

«Μας πάγωσε»

Την ίδια ώρα, ότι «μας πάγωσε η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου» σημείωσε σε ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν νεκρά τα παγκόσμια μνημεία μας» σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης.
Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε ο ρόλος του συμβουλίου να περιοριστεί αυστηρά και μόνο σε γνωμοδοτικό επίπεδο, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι, κάποτε, επί δημαρχίας του, ο Δήμος Αθηναίων αναγκάστηκε να πληρώσει 700.000 ευρώ εξαιτίας της κωλυσιεργίας του συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα