Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Τσίπρας αν φύγει ο Καμμένος

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Τσίπρας αν φύγει ο Καμμένος09.01.2019Πρόσωπα

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα άμεσα, προτού έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, στην περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος

κάνει τελικά πράξη τις απειλές του και αποσύρει τα στελέχη του από το κυβερνητικό σχήμα

Κάτι το οποίο μέλλει να φανεί στο ραντεβού που θα έχουν οι δύο άνδρες την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. οριστικοποιηθεί, τότε ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να κινήσει τάχιστα τις διαδικασίες να διεκδικήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να αποκτήσει και πανηγυρικά τη δεδηλωμένη. Η απόφαση του κ. Τσίπρα φέρεται ως ειλημμένη, εκτός εάν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. προχωρήσει σε θεαματική αναδίπλωση, ανακοινώνοντας επίσημα, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, την παραμονή του στην κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, από το κυβερνητικό στρατόπεδο εκφράζεται με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν οι 151 ψήφοι όχι μόνο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο. Επ' αυτού κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης. «Υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία τόσο για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και αυτή που εξασφαλίζει την πλειοψηφία της κυβέρνησης με οποιαδήποτε μορφή της.

Υπάρχει η δυνατότητα για τη δημιουργία νέου σχήματος κυβερνητικού συνασπισμού» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και κυβερνητικά και κομματικά στελέχη σε άλλες παρεμβάσεις τους στη δημόσια σφαίρα. «Υπάρχουν πλειοψηφίες για όλα τα κρίσιμα ζητήματα» επισήμανε από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς. Αν, βέβαια, δεν επιβεβαιωθεί η σιγουριά των συριζαίων και τελικά καταψηφιστεί η ψήφος εμπιστοσύνης, τότε αναπόφευκτα οι εξελίξεις θα τρέξουν με χίλια, καθώς το επόμενο βήμα θα είναι η προκήρυξη εκλογών μέσα στον Μάρτιο ή και μέσα στον Φεβρουάριο.

Σπ. Κάραλης

Keywords
Τυχαία Θέματα