Πρωτοβουλία Καλλιτσάντση για νέο Δ.Σ. στην Ελλάκτωρ χωρίς Κούτρα και Μπόμπολα

Πρωτοβουλία Καλλιτσάντση για νέο Δ.Σ. στην Ελλάκτωρ χωρίς Κούτρα και Μπόμπολα14.06.2018Επιχειρήσεις

Νέο εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο στην Ελλάκτωρ, στο οποίο δεν θα συμμετέχουν οι Δημήτρης Κούτρας (φωτό δεξιά) και Λεωνίδας Μπόμπολας (φωτό αριστερά)...

... προτείνουν οι Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κατασκευαστικός όμιλος. Οι δύο μεγαλομέτοχοι της Ελλάκτωρ ανακοίνωσαν χθες πως παραιτήθηκαν από τα αξιώματά τους, αλλά παραμένουν στο

διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Προτείνουν την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας και την τοποθέτηση νέων μελών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Με δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Λεωνίδας Μπόμπολας ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί και κάνει λόγο για «προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα» που «βάζουν σε κίνδυνο» τον όμιλο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια Καλλιτσάτση αναφέρεται πως «αναγνωρίζοντας τις θεμελιώδεις διαφορές με τους άλλους βασικούς μετόχους σχετικά με τη στρατηγική, την οργάνωση και την εταιρική διακυβέρνηση του ομίλου Ελλάκτωρ, οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης υπέβαλαν σήμερα την παραίτησή τους από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. αντίστοιχα, ενώ κατέθεσαν επισήμως αίτημα για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. από τους μετόχους κατά την επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου 2018». Η ελεγχόμενη από τους κ. Αναστάσιο και Δημήτριο Καλλιτσάντση εταιρία με την επωνυμία Pemanoaro Limited, ενεργούσα υπό την ιδιότητά της ως μετόχου της Ελλάκτωρ Α.Ε. και εκπροσωπούσα ποσοστό 5% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ Α.Ε., υπέβαλε αίτημα ώστε να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς γενικής συνέλευσης (στις 29 Ιουνίου) η ανάκληση του συνόλου των μελών του Δ.Σ. και η εκλογή εννέα νέων μελών.

Οπως υποστηρίζουν, «στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR (Αλλαγή για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ) των κ.κ. Αναστάσιου και Δημήτριου Καλλιτσάντση, προτείνεται η ακόλουθη νέα ομάδα έμπειρων και σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητων μελών Δ.Σ., η οποία διαθέτει τις απαιτούμενες ικανότητες και δεξιότητες για να επιδράσει ουσιαστικά και θετικά στις προοπτικές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και όλων των μετόχων της». Προτείνονται οι εξής:

1. Γεώργιος Προβόπουλος
2. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης
3. Δημήτριος Καλλιτσάντσης
4. Ιορδάνης Αϊβάζης
5. Παναγιώτης (Τάκης) Δουμάνογλου
6. Μιχαήλ Κατούνας
7. Αλέξιος Κομνηνός
8. Δέσποινα - Μαγδαληνή Μαρκάκη
9. Ελένη Παπακωνσταντίνου

Φ. Κόλλιας

Keywords
Τυχαία Θέματα