Προετοιμάζει τη διαδοχή του ο Αμβρόσιος

Προετοιμάζει τη διαδοχή του ο Αμβρόσιος07.05.2018Πρόσωπα

Θα εγκατασταθεί σε εκκλησιαστικό γηροκομείο για επισκόπους, που φτιάχνει ο ίδιος

Στην τελική ευθεία της προαναγγελθείσας παραίτησής του, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο φέτος, βρίσκεται ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος ετοιμάζει όλες τις λεπτομέρειες της διαδοχής του και παραδίδει τη διοίκηση της μητρόπολης στους στενούς συνεργάτες του.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση επαναλαμβάνει ότι φέτος θα παραιτηθεί από τον θρόνο και θα αποσυρθεί από την εκκλησιαστική διοίκηση, ενώ

ανακοινώνει και ποιοι στο εξής θα ασκούν τη διοίκηση στη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Στη δισέλιδη ανακοίνωση το ύφος γραφής που χρησιμοποιεί ο μητροπολίτης Καλαβρύτων είναι πολλές φορές απολογητικό, ενώ σε πολλά σημεία είναι εμφανές το ενδιαφέρον του να υπάρξει ομαλή μετάβαση και διαχείριση της μητρόπολης, μέχρι την εκλογή του διαδόχου του.
«Αγαπητά μου Τέκνα εν Κυρίω», γράφει μεταξύ άλλων, «οικειοθελώς εγκαταλείπω την ασφάλειαν και την “σιγουριάν” του Αξιώματος. Μόνος πλέον και άσημος, εφ’ εξής θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω την ζωήν! Ταύτα δε πάντα εις δόξαν Κυρίου».

Οπως τονίζει, στο εξής τα γραφειοκρατικά και τα διαχειριστικά θέματα της μητρόπολης θα τα αναλάβουν ο πρωτοσύγκελος αρχιμ. Ιωακείμ Βενιανάκης και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Ιωάννης Πετρόπουλος, ο π. Χρήστος Τσάκαλος την εποπτεία ενοριών και κληρικών και ο π. Βασίλειος Πετρόπουλος τα οικονομικά και τα φορολογικά. Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος μέχρι την ημέρα της παραίτησής του θα ασχοληθεί, όπως γράφει, με την προετοιμασία της επόμενης ημέρας, αφού θα εγκατασταθεί σε εκκλησιαστικό γηροκομείο που φτιάχνει ο ίδιος για εφησυχάζοντες μητροπολίτες. Το ίδρυμα βρίσκεται στο Αίγιο και ονομάζεται «το Χάνι της Βοστίτσας».

«Σας έδωσα τα πάντα! Τις δυνάμεις μου, τις γνώσεις μου, τις όποιες ικανότητές μου, τα προσόντα μου και τα ελαττώματά μου, τον εαυτόν μου ολόκληρον! Την ζωήν μου! Ολα τα εθυσίασα δι’ υμάς! Τώρα πλέον εξαιτούμαι την επιείκειάν σας και την συμπάθειάν σας. Απ’ εδώ και εμπρός έχω ανάγκην της ιδικής σας αγάπης» κλείνει την επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος, με εμφανή τον απολογητικό τόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα