Νέα έκθεση για τη Folli Follie προαναγγέλλει το fund QCM

Νέα έκθεση για τη Folli Follie προαναγγέλλει το fund QCM07.05.2018Πρόσωπα

Οι Αμερικανοί επιμένουν (!) στο πρώτο πόρισμα που είχαν βγάλει και με «τιτίβισμα» τονίζουν ότι θα δώσουν απαντήσεις στην ελληνική εταιρία

Από τον
Φώτη Κόλλια

Νέα έκθεση με την οποία θα αντικρούει την αναλυτική ανακοίνωση της Folli Follie,

που απαντούσε στους ισχυρισμούς της Quintessential Capital Management (QCM), προαναγγέλλει ο ιδρυτής της αμερικανικής επενδυτικής εταιρίας Gabriel Grego. Αργά το βράδυ της Παρασκευής η διοίκηση της ελληνικής εταιρίας επιχείρησε να ανασκευάσει όσα αναφέρονται στην πολυσέλιδη έκθεση της QCM και επανέλαβε πως θα κινηθεί δικαστικά. Το χτύπημα των Αμερικανών ήταν, όμως, καταλυτικό: Η μετοχή της Folli Follie έκλεισε την Παρασκευή με πτώση 30%, ενώ ακόμα πιο σοβαρό θεωρείται το γεγονός πως ένα από τα ομόλογα του ομίλου (ονομαστικής αξίας 250.000.000 ευρώ) έχασε μέσα σε μία ημέρα σχεδόν το 40% της ονομαστικής αξίας του.

Η εικόνα γίνεται ακόμα πιο δυσάρεστη για τη διοίκηση της Folli Follie, καθώς κυκλοφόρησε πως ακόμα ένα αμερικανικό hedge fund, η Oceanwood Capital Management, έχει στοιχηματίσει στο χρηματιστήριο πως η μετοχή της θα υποχωρήσει σημαντικά. Εχει, δηλαδή, σορτάρει τη μετοχή, όπως λέγεται στη χρηματιστηριακή αργκό. Ηδη στην αγορά επικρατεί ανησυχία καθώς οι ελληνικές τράπεζες έχουν χορηγήσει τα 100.000.000 ευρώ από τα περίπου 700.000.000 ευρώ δανεισμού της Folli Follie.

Η διοίκηση της τελευταίας υποστηρίζει ότι «διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει ποιες εταιρίες ή ποια πρόσωπα μπορεί να έχουν αποκτήσει παράνομο όφελος από τη δημοσίευση αυτής της ψευδούς και παραπλανητικής έκθεσης και θα προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες». Η έκθεση της QCM επικεντρωνόταν στο γεγονός πως τα σημεία πώλησης της Folli Follie είναι πολύ λιγότερα από αυτά που δηλώνει στον δικτυακό τόπο της, ότι πολλά έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν, αναφερόταν στα έσοδα που εμφανίζει η εταιρία πως έχει από την αγορά της Κίνας και περιείχε σοβαρότατους υπαινιγμούς για τους ορκωτούς ελεγκτές που υπογράφουν τα οικονομικά αποτελέσματα του ελληνικού ομίλου.

Στη Folli Follie υποστηρίζουν πως τα σημεία πώλησης περιορίστηκαν γιατί αναβαθμίζονται κάποια άλλα, ενώ θεωρούν πως ηθελημένα η πλευρά της QCM συγχέει τα έσοδα της Κίνας με τα έσοδα «Ασίας - Ειρηνικού». Ταυτόχρονα υπεραμύνεται του κύρους των ορκωτών ελεγκτών της. Μέσω twitter η QCM προαναγγέλλει, πάντως, νέα έκθεση για τον ελληνικό όμιλο. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι εκπρόσωποι της επενδυτικής εταιρίας επισκέφτηκαν κατάστημα της Folli Follie σε εμπορικό κέντρο στη Νέα Υόρκη χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν ούτε έναν πελάτη. Οπως γράφουν, «ο αριθμός των πελατών που εντοπίσαμε να βγαίνουν με τσάντες για ψώνια στη μια ώρα και πάνω που είμαστε εδώ: ΜΗΔΕΝ. Αυτό είναι το ΜΟΝΟ μαγαζί της FF στις ηπειρωτικές ΗΠΑ που καταφέραμε να εντοπίσουμε».

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Folli Follie συμμετέχει με ποσοστό 35,06% ο ιδρυτής της Δημήτριος Κουτσολιούτσος, ενώ 13,88% κατέχει η κινεζική Fosun International Holdings και άλλο 5,93% η αμερικανική επενδυτική εταιρία Fidelity International.

Για οργανωμένο σχέδιο κάνει λόγο ο Κουτσολιούτσος

Στον νέο γύρο επιθέσεων της QCΜ κατά της Folli Follie απάντησε χθες το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος του Folli Follie Group Τζώρτζης Κουτσολιούτσος με ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο και άδικη επίθεση από ομάδα κερδοσκόπων, που «έχει ως φιλοσοφία να σορτάρει μετοχές και να επιχειρεί να καταστρέψει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής πολλών χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται, στηρίζουν και εμπιστεύονται τον όμιλό μας». Ο κ. Κουτσολιούτσος υπογραμμίζει ότι θα λάβει αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της εμπιστοσύνης προς την εταιρία και δηλώνει ότι δεσμεύεται για τα εξής:

1 «Να ενημερωθούν πλήρως εντός της αυριανής (σ.σ.: σημερινής) ημέρας σε ήδη προγραμματισμένη συνάντηση οι εποπτικές Αρχές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και να τεθούν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που διαψεύδουν το περιεχόμενο της επίμαχης έκθεσης, καθώς και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί.

2 Να ακολουθήσει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και να τεθεί στη διάθεση όλων αναλυτική λίστα των σημείων πώλησης (POS) του brand Folli Follie, από την οποία προκύπτει πόσο αβάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί που έγιναν σημαία στην επίμαχη έκθεση της Παρασκευής.

3 Από αύριο (σ.σ.: σήμερα) το πρωί να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Keywords
Τυχαία Θέματα