Πούτιν: «Η καρδιά μου πονάει για τις ζωές που χάθηκαν»

Πούτιν: «Η καρδιά μου πονάει για τις ζωές που χάθηκαν»30.07.2018Πρόσωπα

«Η καρδιά μου πονάει για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στην Ελλάδα»

Με αυτήν τη φράση ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε το Σάββατο τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία που έπληξε την ανατολική Αττική, προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο, με τον οποίο συναντήθηκε στη Μόσχα.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν με αφορμή τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τη λιτανεία προς το άγαλμα του Αγίου Βλαδίμηρου στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Συγκλονισμένος από την

καταστροφή και τον χαμό δεκάδων ανθρώπων στην πύρινη λαίλαπα, ο «τσάρος» εξέφρασε την προσωπική του οδύνη και τη συμπαράσταση τόσο του ίδιου όσο και των Ρώσων πολιτών προς τα θύματα των φονικών πυρκαγιών.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε προς τον Πατριάρχη Θεόδωρο την αγάπη του προς όλο τον αιγυπτιακό λαό και τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο, υπενθυμίζοντας ότι έχει απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον Αιγύπτιο πρόεδρο να επισκεφθεί τη Μόσχα.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Μόσχα με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 1.030 χρόνια από τη βάπτιση των Ρως, έπειτα από πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, που είχε κεντρικό ρόλο στις εκδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα