Από το χέρι ασυνείδητου 65χρονου στην Πεντέλη ξεκίνησε η τραγωδία;

Από το χέρι ασυνείδητου 65χρονου στην Πεντέλη ξεκίνησε η τραγωδία;30.07.2018Υγεία

Ρητινοσυλλέκτες ήταν τα «ύποπτα μεταλλικά αντικείμενα» του Τόσκα

Η ανευθυνότητα και η ασυνειδησία ενός 65χρονου, που αγνόησε τους ισχυρούς ανέμους και βάλθηκε να κάψει ξύλα και σκουπίδια στο οικόπεδό του στην περιοχή της Πεντέλης, ενδέχεται να ήταν η αιτία να ξεσπάσει η φονική πυρκαγιά, που είχε ως αποτέλεσμα την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο οι ειδικές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής όσο και οι αντίστοιχες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν

καταθέσεις πολιτών που «δείχνουν» τον 65χρονο ως αυτόν που έβαλε φωτιά στο οικόπεδό του στο Νταού Πεντέλης, με αποτέλεσμα να ξεφύγει και να φτάσει ως τη Ραφήνα.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι γνωστός στους κατοίκους της περιοχής και στις Αρχές, καθώς φέρεται ως πυρομανής και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με περιστατικά ηθελημένου εμπρησμού! Παράλληλα στα χέρια των αρμοδίων έχουν φτάσει και αναφορές πολιτών αλλά και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κάνουν λόγο για χαλασμένα καλώδια της ΔΕΗ στην περιοχή της Πεντέλης, τα οποία ενδέχεται να προκάλεσαν την εθνική τραγωδία. Ολες αυτές οι αναφορές ερευνώνται προσεκτικά, ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, εάν αποδειχθούν.

Στο μεταξύ αποκαλύφθηκε ποιο ήταν το «σοβαρό» εύρημα από την πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις και εξοχικές κατοικίες στην Κινέτα, για το οποίο είχε μιλήσει στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δίπλα σε καμένα πεύκα και μάλιστα κοντά στην κεντρική εστία της πυρκαγιάς στην Κινέτα βρέθηκαν ύποπτα μεταλλικά κουτάκια.

Ομως, πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τσίγκινα κουτάκια που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή ρετσινιού, όπως άλλωστε διαβεβαίωσαν τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής που τα είχαν τοποθετήσει στα πεύκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα