Πουλάει τρέλα ο Γιώργος: Συμπαθής και χαρισματικός ο Τσίπρας

Πουλάει τρέλα ο Γιώργος: Συμπαθής και χαρισματικός ο Τσίπρας16.03.2019Πρόσωπα

Ο Παπανδρέου αποκάλεσε χαρισματικό τον πρωθυπουργό, ενώ, κατά τα άλλα, εξέφρασε τη στήριξή του στη Φώφη Γεννηματά

Συστηματική προσπάθεια να αναστήσει τον πολιτικά τελειωμένο Γιώργο Παπανδρέου κάνει το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου

να τον χρησιμοποιήσει ως «δούρειο ίππο» για την άλωση του ΚΙΝ.ΑΛ. Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή του Στ. Χαρίτου «Focus», και στη συνέντευξή του χαρακτήρισε «χαρισματικό ηγέτη» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ, κατά τα άλλα, εξέφρασε τη στήριξή του στη Φώφη Γεννηματά. Στον μόνο που επιτέθηκε ήταν στον Κώστα Καραμανλή κατά την προσφιλή τακτική του και επαίνεσε ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον διαδέχτηκε στον «Τιτανικό» των Μνημονίων.

Ο άνθρωπος που κατέστρεψε μια ολόκληρη χώρα και ο λαός της τον τιμώρησε στέλνοντάς τον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας εμφανίστηκε στην ΕΡΤ και σε συνέντευξή του αποκάλεσε τον Α. Τσίπρα «χαρισματικό ως προσωπικότητα», τονίζοντας ότι έχει καλές σχέσεις μαζί του και μπορεί να συνεννοείται για εθνικά θέματα, όπως έκανε και με τον Αντώνη Σαμαρά. Ξέχασε όμως πως ο κ. Τσίπρας τον αποκαλούσε «Πινοσέτ». Για τα προσχήματα ο κ. Παπανδρέου επέκρινε τον πρωθυπουργό για το ξέπλυμα της διακυβέρνησης Καραμανλή και για τη συμμαχία του με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ενώ στοχοποίησε τον Δ. Παπαγγελόπουλο (μια και αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ). Είπε ότι δεν αρκεί μια παραδοχή των λαθών από την πλευρά Τσίπρα, ωστόσο άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για διάλογο μεταξύ των δύο χώρων στο μέλλον.

Χρύσωσε το χάπι

«Μετά τις εκλογές, τα ξαναλέμε» είπε με έμφαση, με τις καμπάνες να ηχούν δυσάρεστα στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ περιμένουν πως ο ΓΑΠ θα τους σώσει από την καταστροφή. Για να χρυσώσει το χάπι μάλιστα στη Φώφη Γεννηματά, είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας, στηρίζουμε τη Φώφη», η οποία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο περιοδεία σε Αρτα, Πρέβεζα, Γρεβενά και Κοζάνη.

Κατά τα άλλα, ο στρατηγικός αντίπαλος του Γιώργου Παπανδρέου είναι η Δεξιά, με την οποία όμως το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε, και ως ΚΙΝ.ΑΛ. δεν αποκλείει να συμμετάσχει σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. «Παρότι υπάρχουν χαρισματικοί και προοδευτικοί άνθρωποι, στον πυρήνα της έχει το πελατειακό κράτος. Φοβάμαι ξανά μια Δεξιά που θα έρθει για μικροεξυπηρετήσεις ή και μεγάλες εξυπηρετήσεις συμφερόντων» είπε ο κ. Παπανδρέου, δίνοντας το «παρών» μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο σε εκδήλωση στο «Σταύρος Νιάρχος», με ομιλητή τον πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα