«Πόλεμος» Τραμπ - FBI με διαρροές εγγράφων!

«Πόλεμος» Τραμπ - FBI με διαρροές εγγράφων!02.02.2018Πρόσωπα

Κατηγορεί την ομοσπονδιακή αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης για κατάχρηση εξουσίας και «παράνομες» παρακολουθήσεις

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου
[email protected]

Την ώρα που ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μίλερ, ο οποίος ερευνά την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές

του 2016, πλησιάζει επικίνδυνα τον Ντόναλντ Τραμπ και τους στενούς συνεργάτες του, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται πως επέλεξε να επιτρέψει τη δημοσιοποίηση, πιθανότατα σήμερα όπως είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, αμφιλεγόμενου εγγράφου που περιέχει απόρρητες πληροφορίες, σε μια προσπάθεια να πλήξει την αξιοπιστία του FBI!

Το τετρασέλιδο απόρρητο έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Ντέβιν Νούνες, κατηγορεί το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης για κατάχρηση εξουσίας, σε ό,τι αφορά την άδεια παρακολούθησης των επικοινωνιών συνεργατών του προέδρου Τραμπ και ειδικά του συμβούλου της προεκλογικής εκστρατείας του, Κάρτερ Πέιτζ. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πέιτζ θεωρήθηκε ύποπτος για κατασκοπία εξαιτίας των συστηματικών επαφών του με Ρώσους αξιωματούχους.

Το FBI υποστηρίζει ότι το έγγραφο περιέχει ουσιώδεις παραλείψεις, ανακρίβειες και στρεβλώσεις των γεγονότων, οι οποίες προκαλούν σοβαρές ανησυχίες για την εγκυρότητα του περιεχομένου. Τη βαρυσήμαντη ανακοίνωση έκανε προσωπικά ο νέος -διορισμένος από τον Τραμπ- επικεφαλής του FBI Κρίστοφερ Ρέι, ο οποίος προσπάθησε επανειλημμένως να σταματήσει τη δημοσιοποίηση του εγγράφου για λόγους εθνικής ασφάλειας και τώρα κινδυνεύει με αποπομπή!

Το αλλοίωσαν;

Την ίδια ώρα, ο γερουσιαστής Ανταμ Σιφ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής, κατηγορεί τους Ρεπουμπλικάνους ότι αλλοίωσαν το κείμενο του τετρασέλιδου σημειώματος, μετά την έγκρισή του από τα μέλη της επιτροπής. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Ρέι, ο οποίος είδε το αναθεωρημένο έγγραφο μόλις την Κυριακή το βράδυ, πήγε στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, μαζί με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενστιν, σε μια ύστατη -αλλά μάταιη- προσπάθεια να σταματήσουν τη δημοσιοποίησή του.

Η δημοσιοποίηση του αλλοιωμένου απόρρητου εγγράφου όχι μόνο θα πλήξει την αξιοπιστία του FBI, αλλά θα δώσει την ευκαιρία στον πρόεδρο Τραμπ να κάνει τις αλλαγές που θέλει στο υπ. Δικαιοσύνης. Το πιθανότερο είναι να αποπέμψει τον Ρόζενστιν, ο οποίος παρείχε τις άδειες για τις παρακολουθήσεις ως αρμόδιος υπουργός και επιπλέον προΐσταται των ερευνών που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μίλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα