Πόλεμος στο ΑΠΘ με τους ληστές που θέλουν το πανεπιστήμιο «χωράφι» τους

Πόλεμος στο ΑΠΘ με τους ληστές που θέλουν το πανεπιστήμιο «χωράφι» τους19.03.2019Ρεπορτάζ

Τελειωμό δεν έχουν τα φαινόμενα ανομίας εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μπορεί η Αστυνομία πριν από λίγο καιρό να κατάφερε να εξαρθρώσει το μεγαλύτερο κύκλωμα ναρκεμπόρων που δρούσε εντός του πανεπιστημιακού campus, ωστόσο ούτε η πώληση ναρκωτικών έχει εξαλειφθεί ούτε τα περιστατικά βίας, κλοπών, διαρρήξεων κ.λπ.

Το νέο περιστατικό ανομίας έγινε το περασμένο Σάββατο, όταν άγνωστοι

ξήλωσαν ολόκληρη σιδερένια πόρτα που βρισκόταν στην είσοδο του Τμήματος Τοπογράφων στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Οι υπεύθυνοι της Πολυτεχνικής, αγανακτισμένοι από τις συνεχείς παραβιάσεις των λουκέτων που άγνωστοι έσπαγαν συνεχώς, αναγκάστηκαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου να κλείσουν ερμητικά την πόρτα κολλώντας τη με ηλεκτροσυγκόλληση μαζί με το μεταλλικό κούφωμα, προκειμένου να σταματήσουν... οριστικά τους κλέφτες! Κι όμως, ούτε αυτό ήταν αρκετό, καθώς το βράδυ του Σαββάτου οι άγνωστοι δράστες πήραν μαζί τους τροχό και έκοψαν την πόρτα, την οποία μάλιστα με μένος και σε μια επίδειξη δύναμης την έσυραν 20 μέτρα μακριά και την πέταξαν σε ακάλυπτο χώρο από όπου είναι σχεδόν αδύνατη η ανάσυρση και η επανατοποθέτησή της!

«Κι εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι» σημείωσε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. «Οταν κόβουν τα λουκέτα ή ξηλώνουν τις πόρτες, εκθέτουν μεταξύ άλλων τη σχολή και στον κίνδυνο ληστειών» ανέφερε. Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, προκαλούν συχνά ζημιές στο πανεπιστήμιο ή κάνουν χρήση ή διευκολύνουν τη χρήση ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα