Πόλεμος Κοτζιά - Αδωνη για το τεκμήριο της αθωότητας!

Πόλεμος Κοτζιά - Αδωνη για το τεκμήριο της αθωότητας!20.02.2018Πρόσωπα

Mαίνεται ο πόλεμος των δηλώσεων για τη Novartis λίγο πριν από την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

«Λάδι στη φωτιά» έριξε δήλωση του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος κάλεσε τους 10 εμπλεκόμενους πολιτικούς να αποδείξουν ότι είναι αθώοι, τονίζοντας ότι «το περί δικαίου αίσθημα του λαού απαιτεί αυτά τα σκάνδαλα να πάνε για κάθαρση».

Η

ως άνωθεν τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να απαντά μέσω twitter: «Ξόδεψε χρόνο στα Δικαστήρια για να “αποδείξει” ότι δεν είναι Σταλινικός και έρχεται μία στιγμή που όλα φαίνονται ξεκάθαρα. Στη Δύση δεν υφίσταται τεκμήριο ενοχής αλλά τεκμήριο αθωότητας. Δεν οφείλουμε εμείς να αποδείξουμε ότι είμαστε αθώοι αλλά οι κατήγοροι ότι είμαστε ένοχοι».

Την ίδια ώρα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι θα υπάρξουν ρήγματα στα κόμματα και ιδιαίτερα στη Ν.Δ., που επισήμως κάνει λόγο για σκευωρία: «Περνώντας οι μέρες, βλέπουμε ότι βγαίνουν στον αέρα πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, αλλά και πολιτικά πρόσωπα που δεν είναι στη δικογραφία, που ανήκουν σε αντίθετα πολιτικά στρατόπεδα, τα οποία, με δηλώσεις τους, ουσιαστικά καταρρίπτουν την επίκληση για “στημένη δικαστική έρευνα” από την κυβέρνησή μας». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι «δεν είναι σκευωρία και δεν είναι ενιαίο το μέτωπο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση για την υπόθεση Νovartis».

Από την άλλη, στη Ν.Δ. βλέπουν προσπάθεια σπίλωσης από το Μαξίμου. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει τη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων», ενώ ανάλογη τοποθέτηση έκανε και ο Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά να ρίξει “λάσπη στον ανεμιστήρα”».

Keywords
Τυχαία Θέματα