Ποινή «χάδι» στη facebook για τη διαρροή δεδομένων

Ποινή «χάδι» στη facebook για τη διαρροή δεδομένων12.07.2018Ειδήσεις

Στα... μαλακά έπεσε τελικά η εταιρία Facebook, αφού η βρετανική ρυθμιστική Αρχή Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει πρόστιμο μόνο 500.000 λιρών στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης για το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica.

Η βρετανική Αρχή θα επιβάλει το συγκεκριμένο

πρόστιμο για την παραβίαση από το facebook της νομοθεσίας που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων μετά την πρόσβαση που απέκτησε η εταιρία Cambridge Analytica στα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών του χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το εξαιρετικά μικρό ποσό του προστίμου -αν αναλογιστεί κανείς ότι η αξία του facebook αγγίζει τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια- είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ενημερώνοντας για την πρόοδο της έρευνας αναφορικά με τη χρήση στοιχείων στις εκστρατείες πολιτικών κομμάτων, το γραφείο της Βρετανίδας επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) Ελίζαμπεθ Ντέναμ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει πρόστιμο στο facebook, αν και η εταιρία μπορεί να απαντήσει στην επίτροπο πριν ληφθεί η τελική απόφαση.

Η επίτροπος Πληροφοριών δήλωσε ότι το facebook παραβίασε τον νόμο διότι δεν κατάφερε να προστατεύσει τα δεδομένα των χρηστών και δεν υπήρχε διαφάνεια ως προς τον τρόπο συλλογής των δεδομένων από άλλους στην πλατφόρμα του. Το facebook δήλωσε ότι εξετάζει την έκθεση και ότι θα απαντήσει σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα