Μόναχο: Ισόβια στη 43χρονη νεοναζί δολοφόνο Μπεάτε Τσέπε

Μόναχο: Ισόβια στη 43χρονη νεοναζί δολοφόνο Μπεάτε Τσέπε12.07.2018Ειδήσεις

Με καταδικαστική απόφαση έλαβε τέλος χθες στο Μόναχο η πολύκροτη δίκη της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης NSU (Εθνικοσοσιαλιστική Παρανομία) και της 43χρονης Μπεάτε Τσέπε, βασικής κατηγορουμένης, η οποία καταδικάστηκε σε ισόβια για συνέργεια σε δέκα δολοφονίες.

Συνολικά, η NSU δολοφόνησε οκτώ Τούρκους πολίτες,

έναν Ελληνα -τον Θεόδωρο Βουλγαρίδη- και μια Γερμανίδα αστυνομικό.

Ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης ήταν το έβδομο θύμα των ακροδεξιών και δολοφονήθηκε στις 15 Ιουνίου 2005 μέσα στο κατάστημα (κλειδαράδικο) που διατηρούσε στο Μόναχο. Αξίζει να αναφερθεί πως η οργάνωση είχε ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα ακόμα και την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία στο παρελθόν είχε ζητήσει επίσημα συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Η Εθνικοσοσιαλιστική Παρανομία είχε ακόμη διαπράξει δύο βομβιστικές επιθέσεις και αρκετές ληστείες.

Οι βασικοί δράστες των ενεργειών, ο Ούβε Μούντλος και ο Ούβε Μπένχαρντ, αυτοκτόνησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για τη σύλληψή τους. Η Μπεάτε Τσέπε αρνήθηκε να πει έστω μια κουβέντα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της δίκης, ενώ σε γραπτή δήλωσή της ανέφερε πως δεν είχε συμμετοχή στις δολοφονίες. Τον Νοέμβριο του 2011, μόλις η Τσέπε έμαθε για τις αυτοκτονίες των συνεργών της, πυρπόλησε το διαμέρισμα όπου έμεναν για να καταστραφούν ενοχοποιητικά στοιχεία και λίγο αργότερα παραδόθηκε στην αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόναχο, Ισόβια, 43χρονη, Μπεάτε Τσέπε,monacho, isovia, 43chroni, beate tsepe