Ποιήματα μίσους κατά της Ελλάδας στην Ξάνθη

Ποιήματα μίσους κατά της Ελλάδας στην Ξάνθη18.05.2018Παρασκήνιο

Ακούστηκαν από παιδιά της μειονότητας στη διάρκεια τελετής, παρουσία του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Ποιήματα μίσους και τουρκικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας ακούστηκαν από παιδιά της μειονότητας στο τέμενος του χωριού Εχίνος της Ξάνθης. Στη διάρκεια

της τελετής του χατίμ, που διοργάνωσε και φέτος ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μέτε με τη χορηγία του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, μικρά παιδιά της μειονότητας, όλα από τα Πομακοχώρια της περιοχής, απήγγειλαν ποιήματα για τη «μητέρα» Τουρκία, τον Μωάμεθ τον Πορθητή και τον ένδοξο Τούρκο… στρατιώτη. Κι όλα αυτά υπό την παρουσία του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Οπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα tourkikanea.gr, η τελετή του χατίμ στις 13 Μαΐου μετατράπηκε σε «τουρκική εκδήλωση», με παιδιά να απαγγέλλουν ποιήματα μίσους επί ελληνικού εδάφους. Σε ένα απ' αυτά ένα παιδί απαγγέλλει ποίημα στο οποίο συμμετέχουν και τα υπόλοιπα φωνάζοντας δυνατά και με νόημα το ρεφρέν, «Παιδιά Τούρκων. Τούρκοι είμαστε εμείς».

Συγκεκριμένα το ποίημα ανέφερε:
«Ενθουσιώδης πάντα ήμουν στην ιστορία
Με τον Μωάμεθ τον Πορθητή μπροστά έτρεξα στην Κωνσταντινούπολη
Εκλεισα εποχές, άνοιξα εποχές
Παιδιά Τούρκων. Τούρκοι είμαστε εμείς.
Είμαι ο Τούρκος στρατιώτης απέναντι στο κοπάδι των εχθρών
Είμαι οι 253.000 του Τσανάκκαλε
Μάρτυρας η ιστορία, κατέγραψα θρύλους
Παιδιά Τούρκων. Τούρκοι είμαστε εμείς».
Η τελετή του χατίμ είναι μια θρησκευτική εορτή των μουσουλμάνων, κατά την οποία γίνεται η ολοκλήρωση και η «ενηλικίωση» των παιδιών των μουσουλμάνων που έχουν τελειώσει την ανάγνωση και την εκμάθηση του Κορανίου. Φαίνεται όμως ότι το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη και οργάνωσε μια ανθελληνική φιέστα, στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά και καλεσμένοι της ψευδομουφτείας από την Τουρκία. Ανάμεσα σε αυτούς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Σημειώνεται ότι στο τέμενος το πανό που ήταν αναρτημένο έγραφε «Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης».

Keywords
Τυχαία Θέματα