Πλακιωτάκης: «Στοίχημα να διατηρήσουμε την ελληνική» ναυτοσύνη

Πλακιωτάκης: «Στοίχημα να διατηρήσουμε την ελληνική» ναυτοσύνη12.07.2019Πρόσωπα

«Δεν είμαι ούτε με τους εφοπλιστές ούτε με τους ναυτεργάτες. Είμαι με όλους».

Για μια «καλημέρα» και μια χειραψία με τους διαπιστευμένους στο υπουργείο Ναυτιλίας οργανώθηκε χθες συνάντηση στο υπουργείο, που εξελίχθηκε σε φιλική συζήτηση. Επειτα από πολύ καιρό, υπουργός Ναυτιλίας δέχθηκε τους δημοσιογράφους στην αίθουσα συνεντεύξεων (μία φορά τους είχε δεχθεί ο Αδ. Γεωργιάδης και μία ο Θ. Δρίτσας) και συζήτησε μαζί τους. Κανονικότητα, δηλαδή...

Εντύπωση προκάλεσε η αρχική τοποθέτηση του

Ι. Πλακιωτάκη: «Δεν είμαι ούτε με τους εφοπλιστές ούτε με τους ναυτεργάτες. Είμαι με όλους. Είμαι εκπρόσωπος πολλών. Και δεν οφείλω την ύπαρξή μου σε κανέναν. Οταν πηγαίνει καλά μια επιχείρηση, είναι καλά και οι εργαζόμενοι».

«Μας ενδιαφέρει να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα, ότι είμαστε φιλικοί στην προσέλκυση επενδύσεων» τόνισε ο υπουργός, αναφερόμενος στην υπόθεση του master plan του ΟΛΠ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «υπάρχει συγκεκριμένη σύμβαση παραχώρησης που πρέπει να τηρηθεί και δεν πρόκειται από την πλευρά της κυβέρνησης να προκύψουν κωλυσιεργίες».

Αναφερόμενος στον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών και του μοντέλου της υποπαραχώρησης για τα περιφερειακά λιμάνια, ο Γ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι κάθε λιμάνι θα αξιοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο, αφού προηγηθεί συγκεκριμένη μελέτη.

Ο υπουργός τόνισε επίσης την ανάγκη να προσελκύσουμε νέους στο ναυτικό επάγγελμα. «Πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Το στοίχημα είναι να διατηρηθεί η ελληνική ναυτοσύνη. Μέσα σε κλίμα συνεννόησης, να βρεθεί λύση. Υπάρχει εθνικό συμφέρον. Θέλουμε Ελληνες αξιωματικούς και κατώτερα πληρώματα; Δεν πρέπει να υπάρξει μια συνολική συμφωνία με όλους τους φορείς;» διερωτήθηκε.

Σχετικά με ψιθύρους για πιθανή μετακίνηση του Λιμενικού Σώματος σε άλλο υπουργείο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Αντίθετα, δρομολογείται η ενίσχυσή του μέσα από την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

Περιγράφοντας το όραμά του, ο υπουργός σημείωσε ότι θέλει να φανεί αποτελεσματικός από την πρώτη ημέρα, ενώ τόνισε ότι σκοπεύει να εμπλουτίσει τον «μπλε φάκελο» που παρέλαβε από τον πρωθυπουργό.

Οπως δήλωσε, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να οριστούν οι αντικαταστάτες των γενικών γραμματέων που υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Αναφερόμενος στη θέση του υπέρ της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης, ανέφερε πως καλό θα είναι να ισχύσει και στην Ελλάδα ό,τι ισχύει σε άλλες γειτονικές χώρες, ώστε να σταματήσει η μετανάστευση φοιτητών. «Είμαι Ελληνας και θέλω να σπουδάσω στην πατρίδα μου. Γιατί να πηγαίνω στη Βουλγαρία και την Κύπρο για να σπουδάσω το ναυτικό επάγγελμα;» είπε.

Ανέφερε επίσης ότι στις 3 τα ξημερώματα, χθες, βρέθηκε στον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου και παρακολούθησε την αναζήτηση του αγνοούμενου αλιέα στη Χαλκιδική. «Θέλω να έχω προσωπική γνώση και άποψη για τα μείζονα θέματα, όπως με τη θεομηνία χθες» δήλωσε.
Δ. Καπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα