Ασυναρτησίες από Κοτζιά, με χρησμούς για παππούδες και... μελλονύμφους

Ασυναρτησίες από Κοτζιά, με χρησμούς για παππούδες και... μελλονύμφους20.06.2018Άρθρα

Την... ψώνισε για τα καλά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και συνεχίζει να... πουλάει τρέλα, υπερασπιζόμενος τα (τάχα) οφέλη της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

«Δεν δώσαμε τίποτα για να πάρουμε ανταλλάγματα, κάναμε την καλύτερη συμφωνία για τη χώρα» υποστήριξε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική συνέντευξη, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει ότι τον «μεγάλο κίνδυνο και το ρίσκο το παίρνουν τα Σκόπια,

διότι μας εμπιστεύονται»!

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι «με αυτή τη συμφωνία εμείς δεν δώσαμε το όνομα - το πήραμε πίσω», πανηγυρίζοντας ότι «έχουμε πάρει φοβερά πράγματα και το μόνο με το οποίο ασχολούνται είναι τα δύο ζητήματα». Για τη «μακεδονική» γλώσσα επανέλαβε τον ανιστόρητο ισχυρισμό του ότι το 1977 αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ και πρόσθεσε ότι «βρήκαμε τετελεσμένα και τα γειώσαμε».

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την... ικανοποίησή του για το άρθρο 7 της συμφωνίας, ως «προσωπική επιτυχία» του, καθώς -όπως είπε- ορίζει ότι η γλώσσα αυτή ανήκει στην οικογένεια των σλαβικών γλωσσών. Εμπλεξε δε την ονομασία της ΠΓΔΜ με τους... ερωτευμένους που πάνε για γάμο και το σκέφτονται, και με τους παππούδες που τσακώνονται για το όνομα του εγγονιού!

Στο ερώτημα γιατί ο προσδιορισμός δεν αντανακλάται και στην ιθαγένεια, ο κ. Κοτζιάς απάντησε αναφερόμενος στα «μεγάλα κέρδη που ήδη έλαβε η Ελλάδα από τη συμφωνία» -όνομα, πραγματικό erga omnes, συνταγματική αλλαγή και «μαχαίρι» στον αλυτρωτισμό-, τονίζοντας ότι σε έναν συμβιβασμό και οι δύο πλευρές παίρνουν κάτι.
Σχετικά με την εξέταση των βιβλίων Ιστορίας για στοιχεία αλυτρωτισμού και τις ενστάσεις γύρω από αυτό, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε: «Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Απαντώντας στον Νίκο Κοτζιά, η Ν.Δ. αναφέρει: «Στην πατριωτική ευαισθησία των Ελλήνων, ο κ. Νίκος Κοτζιάς απαντά με τη γνωστή αυταρέσκεια και αλαζονεία του. Αντί να δίνει συνεντεύξεις για την επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε και παράγει ήδη τετελεσμένα, ας εξηγήσει στους Ελληνες ένα μόνο πράγμα: Γιατί παραχώρησε στους Σκοπιανούς τη δυνατότητα να δηλώνουν “Μακεδόνες” και να ισχυρίζονται ότι μιλούν τη “μακεδονική” γλώσσα, κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε στο παρελθόν;»

Keywords
Τυχαία Θέματα