Απίστευτο: Διώκουν τον αστυνομικό που έσωσε την 82χρονη από κακοποιούς

Απίστευτο: Διώκουν τον αστυνομικό που έσωσε την 82χρονη από κακοποιούς18.01.2019Αστυνομικά

Μπορεί να έσωσε μια ηλικιωμένη από σεσημασμένο Ρομά, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας...

... ωστόσο ο ειδικός φρουρός που κυνήγησε τους δύο δράστες της αρπαγής και της απόπειρας εξαπάτησης της 82χρονης στην οδό Τριπόλεως στην Κηφισιά το απόγευμα της Τετάρτης παραπέμπεται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως, κατά τη συμπλοκή του με τον 36χρονο Ρομά, έβγαλε

το υπηρεσιακό όπλο του και πυροβόλησε στον αέρα και προς το οδόστρωμα. Ο 36χρονος εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, όπου τον μετέφερε κατά πάσα πιθανότητα ο συνεργός του, ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ωστόσο φέρεται ότι προτίθεται να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ήταν εκτός υπηρεσίας, επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με τον πεντάχρονο γιο του, όταν είδε έξω από το σπίτι του τον Ρομά να επιβιβάζει την 82χρονη γειτόνισσά του σε ένα λευκό βαν. Αμέσως κατάλαβε πως επρόκειτο για απατεώνες που πείθουν τα θύματά τους ότι δικαιούνται επιστροφή φόρου και τα ξαφρίζουν. Χωρίς δεύτερη σκέψη και με τον γιο του μέσα στο αυτοκίνητο, άρχισε να καταδιώκει το βαν έως τη συμβολή των οδών Δρόσου και Κηφισού, όπου ακινητοποιήθηκε αφού προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, φέρεται ότι είπε πως ο οδηγός του βαν κατέβηκε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, παρότι δήλωσε την αστυνομική ιδιότητά του. Ηρθαν στα χέρια, ενώ ο δεύτερος Ρομά πέταξε την ηλικιωμένη έξω από το όχημα. «Είδα πως ο δράστης είχε περασμένο στη ζώνη του ένα περίστροφο, το οποίο έκανε κίνηση να το βγάλει. Αμέσως τράβηξα το υπηρεσιακό μου όπλο και άρχισα να πυροβολώ στον αέρα, αλλά και προς τα κάτω, στο οδόστρωμα, προκειμένου να τον εκφοβίσω» φέρεται ότι κατέθεσε ο αστυνομικός.

Στη συνέχεια ο Ρομά μπήκε στο λευκό βαν και διέφυγε. Σαράντα τρία λεπτά αργότερα άγνωστος εγκατέλειψε 36χρονο Ρομά με τραύμα στην πλάτη από πυροβόλο όπλο στα εξωτερικά ιατρεία του «Υγεία». Οι γιατροί προσπάθησαν να τον σώσουν, όμως τελικά εξέπνευσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα