Παπαγγελόπουλος προς ΝΔ: Εγώ εκφράζω τη μεσαία τάξη, εσείς την ελίτ

Παπαγγελόπουλος προς ΝΔ: Εγώ εκφράζω τη μεσαία τάξη, εσείς την ελίτ19.10.2018Πρόσωπα

«ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΞΙΚΟ ΙΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Τη μεσαία τάξη εκπροσωπούν άνθρωποι σαν κι εμένα και άλλοι που νοιάζονται πραγματικά για τον λαό και όχι για τις ελίτ» τόνισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απευθυνόμενος στη Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε ότι έχει μολυνθεί από «τοξικό ιό». Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στη Βουλή,

καταλόγισε στη «γαλάζια» παράταξη ότι δεν ενδιαφέρεται για τη μεσαία τάξη, καλώντας τη να ξεκαθαρίσει τη στάση της για την «επαίσχυντη», όπως τη χαρακτήρισε, διάταξη που προέβλεπε ότι τα χρέη στο Δημόσιο είναι συνεχές έγκλημα και έτσι πολίτες οδηγούνταν με τη διαδικασία του Αυτοφώρου στη φυλακή.

Στο σημείο αυτό μίλησε για «πλήρη διαστρέβλωση» όσων είπε περί «πογκρόμ διώξεων από την προηγούμενη κυβέρνηση επιχειρηματιών και όχι μόνο», που ερμηνεύτηκε από την αντιπολίτευση ως έμμεση αναφορά στις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε πως ουδέποτε μίλησε για διώξεις μελών, ενώ εξήγησε πως με το «και όχι μόνο» εννοούσε τους πολίτες. «Αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών αλλά και απλών συμπολιτών μας, που για χρέη στο Δημόσιο λίγων χιλιάδων ευρώ τούς περνούσαν χειροπέδες μπροστά στα έκπληκτα, αθώα, βουρκωμένα μάτια των παιδιών τους και τους οδηγούσαν με τη διαδικασία του Αυτοφώρου στη φυλακή» διευκρίνισε.

Εν τω μεταξύ, επιτέθηκε προσωπικά στον Κωστή Χατζηδάκη της Ν.Δ., που είχε ζητήσει την κεφαλή του επί πίνακι για τις επίμαχες δηλώσεις, λέγοντας πως μέχρι χθες τον θεωρούσε «ευπρεπή», «σοβαρό» και «ευφυή», όμως σήμερα «έσπευσε να παραλάβει τη σκυτάλη του λαϊκισμού».

Από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης επέμεινε να ζητά εξηγήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό, καλώντας τον να κατονομάσει τους επιχειρηματίες που συνελήφθησαν προ ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να κατονομάσετε σε ποιους επιχειρηματίες αναφέρεστε και η συζήτηση θα σταματήσει εκεί» είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Νωρίτερα ο Κωστής Χατζηδάκης είχε μιλήσει για μείζον ηθικό ζήτημα, καταλογίζοντας στον κ. Παπαγγελόπουλο ότι γίνεται «εμμέσως συνήγορος της Χρυσής Αυγής» και ότι μιλάει για πογκρόμ συλλήψεων «χωρίς να κατονομάζει ούτε τους επιχειρηματίες ούτε τους άλλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα