Είπε για επιχειρηματίες, «άκουσαν» για Χρ. Αυγή

Είπε για επιχειρηματίες, «άκουσαν» για Χρ. Αυγή18.10.2018Πρόσωπα

«Γαλάζια» πυρά σε Παπαγγελόπουλο για δήθεν πλάτες στο κόμμα Μιχαλολιάκου! Πληρωμένη απάντηση από τον υπουργό

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και σε βουλευτές της ΝΔ, με αφορμή τη στήριξη του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στον Παύλο Πολάκη και έπειτα από δηλώσεις του στη Βουλή, που σαφώς παρερμηνεύτηκαν.

Oλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, όταν ο κ. Παπαγγελόπουλος, αφότου δήλωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν εξέφρασε πρόθεση πολιτικών διώξεων αλλά αγωνία για απονομή δικαιοσύνης, αναφέρθηκε σε «πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών επί της προηγούμενης κυβέρνησης για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους».

Η τοποθέτηση αυτή οδήγησε τον Κωστή Χατζηδάκη να ζητήσει την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι αναφερόταν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αν και, όπως είναι προφανές και από τα παραπάνω, ο αναπληρωτής υπουργός ουδέποτε αναφέρθηκε στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. «Ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση τη Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για “πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους”. Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, κατηγορώντας τον ότι «λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας για θεσμικό ατόπημα του κ. Παπαγγελόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε «αυτόκλητο υπερασπιστή των επιχειρημάτων της Χρυσής Αυγής».

Ανοησίες

Αμεση και αυστηρή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού, που έκανε λόγο για «άλλη μια ανόητη, απελπισμένη, παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής του», ξεκαθαρίζοντας ότι τα λόγια του παραποιήθηκαν, αφού ουδέποτε αναφέρθηκε σε διώξεις πολιτικών. «Είναι προφανής λοιπόν η παραποίηση των λόγων μου» δήλωσε προσθέτοντας ότι «όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται». «Η “άγνωστη” φωνή που έδινε εντολές σε εισαγγελέα θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη κάποιους στη Νέα Δημοκρατία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Παρά ταύτα, ο κ. Χατζηδάκης επανήλθε, ζητώντας να μάθει ποιο ήταν το πογκρόμ συλλήψεων που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, ποιους επιχειρηματίες εννοεί και «ποιοι είναι οι άλλοι, αν όχι οι χρυσαυγίτες».

----

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Δεν λέμε, θεσμικός ο ρόλος της αντιπολίτευσης και απαραίτητος για τη λειτουργία του πολιτεύματος, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι το να χάνουν κάποιοι την επαφή με την πραγματικότητα είναι μεγάλη απόσταση. Αλήθεια, εκεί στην αντιπολίτευση δεν έχουν ακούσει ποτέ για καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης; Δεν έχουν ακούσει χρόνια τώρα για λειτουργίες παραδικαστικών κυκλωμάτων; Δεν ξέρουν αποφάσεις που ούτε ισότιμες με άλλες υποθέσεις ήταν, ούτε δίκαιες; Δεν ξέρουν για υποθέσεις που πήγαν στο αρχείο; Γιατί σκίζουν τα ιμάτιά τους; Πιστεύουν ότι όλα λειτουργούσαν καλά πριν και χάλασαν τώρα με την παρούσα κυβέρνηση; Μην τρελαθούμε κιόλας.

Νίκος Ελευθερόγλου

----

Βολές Ν.Δ. για τις χοντράδες Πολάκη περί Δικαιοσύνης

Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Ν.Δ. με αφορμή τις «καυτές» δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τη Δικαιοσύνη. Νερό στον μύλο της άγριας κόντρας έριξε νέο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως, στο οποίο ο αναπληρωτής υπουργός μιλά για συγκεκριμένα ζητήματα, στα οποία πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη.

Oπως ακούγεται να λέει δημόσια, από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, «η Δικαιοσύνη πρέπει να επιταχύνει αυτό που κάνει. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την υψηλή κουλτούρα, αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε, αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότεροι και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας. Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία, δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω».

Η Ν.Δ., μετά τη δημοσίευση των παραπάνω δηλώσεων, επανήλθε υποστηρίζοντας πως «οι μάσκες έπεσαν» και μιλώντας για ένα «αδίστακτο» καθεστώς, έτοιμο να κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τη μανία του για εξουσία. Μάλιστα, όπως σημειώνει η Πειραιώς, οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας και οι πολίτες θα προστατεύσουν το Σύνταγμα και τους θεσμούς της. «Θέλουν δεν θέλουν, στις εκλογές θα φύγουν» αναφέρει η Ν.Δ., προσθέτοντας πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι όλων των Ελλήνων και όχι ένας «κυνικός συνεταιρισμός εξουσιομανών».

Keywords
Τυχαία Θέματα