Παπαχριστόπουλος: Θα δώσω την έδρα αλλά μετά το «ναι»

Παπαχριστόπουλος: Θα δώσω την έδρα αλλά μετά το «ναι»07.02.2019Πρόσωπα

Παρουσία και του Θανάση Παπαχριστόπουλου, του πρωταγωνιστή των τελευταίων ημερών, συνεδριάζουν σήμερα οι εναπομείναντες βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. υπό τον Πάνο Καμμένο.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Θόδωρο Τοσουνίδη, είναι η λήψη αποφάσεων για τον κ. Παπαχριστόπουλο, ενώ θα συζητηθεί και το θέμα του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων

στο ΝΑΤΟ, που ψηφίζεται αύριο από τη Βουλή. Και αυτό σε αναμονή της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για την ερμηνεία του Κανονισμού σε ό,τι αφορά τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος -όπως επανέλαβε χθες στη «δημοκρατία»- από αύριο, μετά την ψηφοφορία, θα αποτελεί παρελθόν από τους ΑΝ.ΕΛ., αφού θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του στο κόμμα, ενώ έχει ήδη δηλώσει με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ότι θα στηρίζει όλες τις κοινοβουλευτικές επιταγές του ΣΥΡΙΖΑ!

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επίσης είναι «ξένο σώμα» για τους ΑΝ.ΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να επαναλάβει εκ νέου την πρότασή του για ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών στο θέμα της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με τον κ. Τοσουνίδη να κάνει λόγο για μια «αποφασιστική κίνηση του προέδρου» πριν από την επικύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής.

Ακόμα ένα μέλος της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ., ο Κώστας Ζουράρις, όπως δήλωσε χθες, δεν προσχωρεί στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και, βάσει της πολιτικής συμφωνίας του με τον κ. Καμμένο, ως συνεργαζόμενος, «μπορώ να κάνω όποτε θέλω, ό,τι θέλω». Στο μεταξύ, ο πρώην γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ. Γιάννης Μοίρας, που παραιτήθηκε από το κόμμα, αιτιολόγησε την αποχώρησή του αναφερόμενος στις επιθέσεις από πλευράς ΑΝ.ΕΛ. σε μια κυβέρνηση «που ήμασταν αναπόσπαστο τμήμα της».

Keywords
Τυχαία Θέματα