Παιχνιδιάκια του Μπουτάρη με τις εκλογές

Παιχνιδιάκια του Μπουτάρη με τις εκλογές01.09.2018Πρόσωπα

Από εκεί που έλεγε ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι 100 ετών, τώρα αφήνει παράθυρο για την αποχώρησή του

Παιχνίδια για άλλη μια φορά παίζει ο Γιάννης Μπουτάρης, που εμφανίζεται τώρα να σκέφτεται πάλι αν θα διεκδικήσει ξανά τον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης. Από εκεί που έλεγε ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι 100 χρονών, τώρα, σε ηλικία μόλις... 77, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξέλθει από το δημαρχιακό μέγαρο.

Οπως είπε στη μαραθώνια συνεδρίαση (κράτησε τρεις ώρες) της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας» το βράδυ της Πέμπτης, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα λάβει την οριστική απόφασή του. Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε επίσης «μια εύλογη κόπωση από τη μακροχρόνια τριβή με το διοικητικό έργο», ενώ επανέλαβε στα στελέχη της παράταξής του πως θα συζητήσει με όλα τα κόμματα για τυχόν συνεργασίες, καθώς τον ενδιαφέρει το καλό της πόλης.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης οι Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αρβανίτης, οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο ασκούν δημόσια κριτική για το έργο της διοίκησης, αλλά και για τον Γιάννη Μπουτάρη προσωπικά.

Ο κ. Μπουτάρης έκανε αναλυτική αναφορά στα υπό εξέλιξη σημαντικά έργα για την πόλη και εκτίμησε ότι πολλά από αυτά βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα. Ξεκαθάρισε ότι η «Πρωτοβουλία» συζητάει με όλους όσοι ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης και πως οι ήδη εκδηλωθείσες αλλά και οι μελλοντικές στηρίξεις είναι καλοδεχούμενες. «Μοναδικός εχθρός της παράταξης είναι ο σκοταδισμός και η κακοδιοίκηση που είχε επικρατήσει επί της εποχής Παπαγεωργόπουλου και οι ακραίες δυνάμεις που αντιτίθενται στη δημοκρατία και την ανοιχτή κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μέλη της «Πρωτοβουλίας» εξέλαβαν τη συγκεκριμένη τοποθέτηση ως απάντηση σε όλους όσοι προεξοφλούν κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε: «Δεν θα υπάρξουν κομματικές συναλλαγές και κρυφές συμφωνίες». Σημειώνεται πως σχεδόν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων έλαβε τον λόγο.

Στο μεταξύ, το αδελφοποιημένο με τη Θεσσαλονίκη Τελ Αβίβ επισκέπτεται από αύριο Κυριακή έως τις 5 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπία του δήμου, στην οποία, εκτός από τον κ. Μπουτάρη, συμμετέχουν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα και οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Πέγκας και Γιώργος Δημαρέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα