«Παιχνίδια» από Γιούνκερ και με... ενθάρρυνση της Αλβανίας

«Παιχνίδια» από Γιούνκερ και με... ενθάρρυνση της Αλβανίας27.02.2018Παρασκήνιο

Περίεργο παιχνίδι με τα Σκόπια και την Αλβανία παίζουν οι Ευρωπαίοι.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την αμφίσημη δήλωση που έκανε από τα Σκόπια «δεν ήρθα εδώ να δώσω ημερομηνία ένταξης», συναντήθηκε με τον Εντι Ράμα στα Τίρανα και ζήτησε να λυθούν τα προβλήματα που έχει με την Ελλάδα

για να αξιοποιηθεί η υπόθεση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, είπε πως η Κομισιόν ενθαρρύνει την Αλβανία να τερματίσει τις εδαφικές διενέξεις με όλους τους γείτονές της και αυτό θα αποτελέσει ένδειξη της δέσμευσής της για να γίνει μέλος της Ε.Ε. Επισήμανε ο κ. Γιούνκερ ότι τα προβλήματα πρέπει να λυθούν προτού φτάσει η στιγμή της ένταξης των χωρών στην Ε.Ε. Από την πλευρά του ο Εντι Ράμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα θα επικυρώσει της εξουσιοδότηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά για τη νέα συμφωνία όσον αφορά την ΑΟΖ στο Ιόνιο.

Ερωτηθείς για τις προκλητικές δηλώσεις των Σκοπιανών ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι «η πλευρά των Σκοπίων πιστεύει ότι πρέπει να είναι μία εύκολη γι’ αυτούς λύση, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι μία λύση που να κρατάει στον χρόνο και να είναι δίκαιη» και έστειλε μήνυμα στον Ζάεφ: «Οποιος κάνει συμφωνία δεν την αμφισβητεί πριν την κάνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα