Πάγκαλος για δέσιμο!

Πάγκαλος για δέσιμο!02.11.2018Παρασκήνιο

Αίσχος! Υπερασπίστηκε τους Αλβανούς για τη δολοφονία του Κατσίφα

«Καλά έκαναν και τον πυροβόλησαν εφόσον είχε όπλο» είπε χωρίς ντροπή. Εστησαν πάρτι στα Τίρανα

Από τα Ιμια και τη σημαία που πήρε ο... αέρας, στις νέες αερολογίες του

Η Θέση μας: Οι αδιόρθωτοι δήμιοι του ΔΝΤ

Διαβάστε επίσης:

►Ανεξήγητο «μπρος - πίσω» από τον Π. Σαράκη►Το μοντέλο, ο Αρης και ο φόνος►Είναι δυνατόν; Αποβλήθηκαν
μαθητές σχολείου επειδή φώναξαν στην παρέλαση «η Μακεδονία είναι ελληνική»►Αλβανία: Τρέμουν την οργή στην κηδεία του ήρωα!►Ο Ζάεφ πάγωσε την περιουσία του VMRO και έκλεισε deal με την ομάδα των «8» προθύμων►Ανεξήγητο «μπρος - πίσω» από τον Π. Σαράκη

Ο Πάγκαλος ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του!

Θα μπορούσαμε -εάν ήταν η πρώτη φορά- να υποστηρίξουμε για τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο ότι το γήρας ουκ έρχεται μόνο. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο -80χρονος πλέον- πρώην υπουργός χρόνια τώρα προκαλεί με διάφορες δηλώσεις του.

Χθες, ωστόσο, απέδειξε ότι είναι πλέον για... δέσιμο, καθώς, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι πρέπει να εκτελείται από την αστυνομία όποιος κραδαίνει όπλο, δικαιώνοντας τους δολοφόνους του Ελληνα ομογενούς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αλβανοί έλαβαν το «δώρο» του κ. Πάγκαλου και έστησαν... πάρτι στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσής τους!

Η εμφάνιση του κ. Πάγκαλου στον Σκάι προκάλεσε θλίψη για την κατάντια και τον ξεπεσμό του υπέργηρου πολιτικού, ο οποίος προσέβαλε τη μνήμη ενός ανθρώπου που ακόμη δεν ξέρουμε υπό ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή του, αλλά αποτέλεσε και κορυφαίο δείγμα υποτέλειας απέναντι στην Αγκυρα, όπως έπραξε εξάλλου και στα Ιμια και στην υπόθεση Οτσαλάν. Αν η Ελλάδα είχε τη λογική Πάγκαλου, θα ήταν ακόμη υπόδουλη στους Οθωμανούς.

Χθες, ο κ. Πάγκαλος εμφανίστηκε στην τηλεόραση όχι για να καταδικάσει τις συμπεριφορές των πρώην συντρόφων του (Ακης και Γιάννος) ή την αλαλία του κ. Σημίτη, αλλά για να εκφράσει τις πιο ακραίες θέσεις για την κοινωνία και τον Ελληνισμό. Αναφερόμενος στην τραγωδία με τον ομογενή στη Βόρειο Ηπειρο αναρωτήθηκε «Είχε όπλο ή δεν είχε;» για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. «Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες» ήταν η αποστροφή του.

Παράλληλα, επιβεβαιώνοντας την... αλλεργία του στην ελληνική σημαία (την οποία... πήρε ο αέρας στα Ιμια), πρόσθεσε: «Αυτός ο νέος πήγε να βάλει την ελληνική σημαία. Μα, έχω βρει στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τους Βουλιαράτες από την 25η Μαρτίου και οι δρόμοι είναι γεμάτοι με ελληνικές σημαίες μέχρι αηδίας».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο τις χαρακτήρισε «πάγιες», συμπληρώνοντας ότι «απλά εμείς το ξεχνάμε, γιατί είμαστε η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Εχουμε φαιδρό πνευματικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων». Ερωτηθείς για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος απάντησε: «Εγώ θα έλεγα να μην τους δοκιμάσουμε, γιατί η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη -αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε- και η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ίδια αξία στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια χώρα του Τρίτου Κόσμου, όπου σφάζουν χιλιάδες ανθρώπους χωρίς να τους πει κανείς κάτι». Τόνισε, δε, ότι κατά τον ίδιο (μη βλέποντας τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας) «δεν είμαστε ισχυρός παίκτης με ασθενή οικονομία. Αυτές είναι απόψεις Ελληναράδων, που φωνάζουν πιο δυνατά από άλλους και γι' αυτό ακούγονται»!

Μια ζωή αλλοπρόσαλλος: Από τον αέρα στα Ιμια μέχρι το «μαζί τα φάγαμε»!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θεόδωρος Πάγκαλος προκαλεί την κοινή γνώμη, αφού και άλλοτε, με δημόσιες παρεμβάσεις του, έχει γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής της πολιτικής επικαιρότητας. Μεταξύ άλλων, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει πει:

•1996: Στην κρίση των Ιμίων, ο ίδιος -αν και υπουργός Εξωτερικών- έδινε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ενώ είχε προτείνει να πουν στον ελληνικό λαό ότι φύσηξε και ο αέρας πήρε τη σημαία από τη βραχονησίδα»!
Για το θέμα της σημαίας δήλωνε επίσης: «Οσο πιο καθυστερημένος είναι ένας λαός τόσο πιο μεγάλος είναι ο φετιχισμός του με τη σημαία».

•1999: Με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν δήλωνε: «Είμαι υπερήφανος για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σημίτη στην υπόθεση».

•2010: Στη Βουλή ξεστόμισε την ιστορική πια φράση προς τον ελληνικό λαό: «Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί». Επίσης, από την Οξφόρδη, συνέχισε να αναφέρεται στους Ελληνες πολίτες: «Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν».
Παράλληλα, δεν δίστασε να ασκήσει κριτική και στους ήρωες του '21: «Ενα μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία».

•2010: Καλό λόγο δεν είχε ούτε για τις Ενοπλες Δυνάμεις. «Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας».

•2010: Στο στόχαστρό του και οι δημόσιοι υπάλληλοι: «Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή. Ξέρει ότι ποτέ δεν πρόκειται να απολυθεί».

•2011: Ούτε τους «Αγανακτισμένους» άφησε ασχολίαστους: «Οι Ελληνες αγανακτισμένοι είναι ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες».

•2011: Από το βήμα της Βουλής είπε «η δημοκρατία αποκαταστάθηκε όχι το 1974, όπως νομίζουμε, αλλά το 1981, με την εκλογή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα