Ο Ζάεφ πάγωσε την περιουσία του VMRO και έκλεισε deal με την ομάδα των «8» προθύμων

Ο Ζάεφ πάγωσε την περιουσία του VMRO και έκλεισε deal με την ομάδα των «8» προθύμων02.11.2018Παρασκήνιο

Με... λυμένα τα χέρια μετά το «ναι» που απέσπασε στην ψηφοφορία της βίας και της νοθείας στο Κοινοβούλιό του για την αναθεώρηση του Συντάγματος...

... o Ζάεφ προσπαθεί να «δέσει» στην κυριολεξία όσους διαφωνούν μαζί του. Μετά την ανακοίνωση της Πρωτοβάθμιας

Εισαγγελίας ότι αρχίζει προδικαστική διαδικασία κατά του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ, που δεν έχει υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και το διάταγμα για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας, συνέχισε με νέο χτύπημα κατά των αντιπάλων του. Με απόφαση δικαστηρίου εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του εθνικιστικού VMRO-DPMNE, του κόμματος δηλαδή που είχε πει «όχι» στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το «πάγωμα» αφορά 69 ακίνητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του κτιρίου όπου στεγάζεται το VMRO-DPMNE. Από τη μεριά του, ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE Ιγκόρ Γιανούσεφ σε δηλώσεις του τόνισε ότι «οι πολιτικές διώξεις των διεθνών και ποινικών Αρχών κορυφώνονται» και πρόσθεσε ότι αφότου απέτυχαν με διάφορες πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς να διασπάσουν το κόμμα και την παρούσα ηγεσία, πλέον άρχισαν να εφαρμόζουν πιο καταπιεστικές μεθόδους για να εμποδίσουν το κόμμα να κάνει τη δουλειά του.

«Για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας και για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος γίνεται δέσμευση της περιουσίας ενός πολιτικού κόμματος της αντιπολίτευσης» αναφέρει το VMRO-DPMNE, καταγγέλλοντας ευθέως τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ για προσπάθεια εκφοβισμού.

Τέλος, προφορική συμφωνία με τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που προέκυψε μετά τη διαγραφή οκτώ «πρόθυμων» βουλευτών του VMRO-DPMNE για τη συνταγματική αναθεώρηση ανακοινώθηκε χθες βράδυ απ' την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Οι επτά από αυτούς ανήκαν στο VMRO-DPMNE, το οποίο τους διέγραψε από τις τάξεις του αμέσως μετά την ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου, ενώ ακόμη μία βουλευτής που ψήφισε υπέρ της πρότασης για την τροποποίηση του Συντάγματος ανήκε σε ένα μικρό κόμμα, το οποίο συνεργάζεται με το VMRO-DPMNE. Σήμερα αναμένεται να υπάρξει επιβεβαίωση της συμφωνίας, κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Ζάεφ αποκτά και νέο εταίρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα