Οργή και λιποθυμίες για τις συντάξεις χηρείας

Οργή και λιποθυμίες για τις συντάξεις χηρείας28.02.2019ΆρθραΡεπορτάζ

Συνεχίζεται ο ανένδοτος των Συζύγων Θανόντων

Σε συνέχεια του αγώνα που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα, τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ διοργάνωσαν χθες πορεία προς τη Βουλή φωνάζοντας για τα δικαιώματά τους, τα οποία έχουν χάσει από τότε που έχει θεσπιστεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς μια γυναίκα λιποθύμησε από την εξάντληση.

Η διαμαρτυρία είχε ξεκινήσει από την είσοδο του υπουργείου Εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι χθες ήταν η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που μέλη του συλλόγου βρέθηκαν έξω από το υπουργείο στην οδό Σταδίου, καθώς από τη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει αγώνα διαρκείας προκειμένου, όπως είχαν δηλώσει και σε πρόσφατο ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», να διεκδικήσουν τα συνταγματικά δικαιώματά τους.

Στη συνέχεια, με μαύρες σημαίες, πανό και πλακάτ στα χέρια οι σύζυγοι θανόντων κινήθηκαν μέσω της οδού Σταδίου προς τη Βουλή. Οταν βρέθηκαν μπροστά στο Κοινοβούλιο, αντιπροσωπία ανακοίνωσε τα αιτήματα του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια τα μέλη μετέβησαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ζητήσουν ημερομηνία για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου βρήκαν κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις.

Υστερα από διαβουλεύσεις κατέστη δυνατό να περάσει μέσα μια αντιπροσωπία και να εκθέσει τα αιτήματά της. Τη στιγμή που βρισκόταν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μια γυναίκα δεν άντεξε λόγω εξάντλησης και λιποθύμησε. Αμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο πλευρό της έσπευσαν όλες οι άλλες γυναίκες οι οποίες βρίσκονταν εκεί.

Σημειώνεται πως οι σύζυγοι θανόντων διεκδικούν κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης, επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50%, μείωση του ορίου της πενταετίας έγγαμου βίου στα τρία έτη, μη εφαρμογή του επανυπολογισμού στις συντάξεις χηρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα