Οι Τούρκοι έφυγαν από το «Hilton»!

Οι Τούρκοι έφυγαν από το «Hilton»!23.02.2019Επιχειρήσεις

Το ξενοδοχείο πέρασε στον όμιλο Κωνσταντακόπουλου που έχει στην κατοχή του και το «Costa Navarino»

Μόνο με τις συμμετοχές στις μαρίνες (Φλοίσβος κ.λπ.) θα μείνουν οι Τούρκοι της Dogus, όπως δείχνουν οι συνεχείς πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων τους στην Ελλάδα, με τελευταία τη μεταβίβαση του πακέτου που κατείχαν στην Ιονική Ξενοδοχειακή, η οποία ελέγχει το «Hilton» Αθηνών.

Χθες έγινε γνωστό πως η ΤΕΜΕΣ υπέγραψε συμφωνία για την αύξηση της συμμετοχής της και την απόκτηση του ελέγχου της Ιονικής Ξενοδοχειακής. Συγκεκριμένα, η ΤΕΜΕΣ αύξησε το ποσοστό της από το 50% στο 51%, ενώ το υπόλοιπο 49% (από το 50% που κατείχε η Dogus) εξαγοράστηκε από εταιρία του ομίλου Olayan.

Ο τελευταίος συνεργάζεται ήδη με την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου στο τουριστικό συγκρότημα «Costa Navarino», ενώ είχαν υποβάλει από κοινού προσφορά και για τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης. Στον «Αστέρα», οι Τούρκοι ελέγχουν το 33% της κοινοπραξίας υπό την επενδυτική εταιρία AGC που απέκτησε το συγκρότημα.

Ο τουρκικός όμιλος Dogus προχωρά εδώ και μήνες σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων (και στην Ελλάδα), στο πλαίσιο ρύθμισης του υψηλού τραπεζικού δανεισμού του. Στη χώρα μας έχει ήδη πωλήσει ακίνητα (όπως το κτίριο που στέγαζε στο παρελθόν την καναδική πρεσβεία στο Κολωνάκι) και τώρα μεταβιβάζει τη συμμετοχή του στο «Hilton». Στην ΤΕΜΕΣ υποστηρίζουν πως η αύξηση του ποσοστού στο «Hilton» ενισχύει περαιτέρω τη θέση τους ως κορυφαίας εταιρίας στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ακίνητης περιουσίας.

Αναβάθμιση

Οι μέτοχοι της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις «στοχεύουν στην αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ακινήτου στην ελληνική και διεθνή αγορά, ώστε να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός πόλης που θα περιλαμβάνει, εκτός από τις ξενοδοχειακές υποδομές κορυφαίας ποιότητας, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας, θεματικούς εμπορικούς χώρους και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Ο όμιλος Olayan ιδρύθηκε το 1947 και είναι μια ιδιωτική, πολυεθνική επιχείρηση, με ενεργό χαρτοφυλάκιο διεθνών επενδύσεων και ποικίλων εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων στη Μέση Ανατολή. Ο σαουδαραβικών συμφερόντων όμιλος έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Ριάντ και στην Αθήνα, όπου έχει συνεχή παρουσία για περισσότερα από 40 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα