Οι Ρομά που λήστευαν ηλικιωμένους ως υπάλληλοι της ΔΕΗ

Οι Ρομά που λήστευαν ηλικιωμένους ως υπάλληλοι της ΔΕΗ 09.01.2018Αστυνομικά

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τεσσάρων Ρομά που εμφανίζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους -πείθοντάς τους πως υπάρχει διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος στον πίνακα του σπιτιού τους- και τους έκλεβαν.

Πρόκειται για τον 32χρονο Παναγιώτη Νταλίπη

του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, τον 35χρονο Αθανάσιο Καραγκούνη του Γεωργίου και της Ελευθερίας, τον 37χρονο Παναγιώτη Σαμπάνη του Χρήστου και της Μαρίνας, όλοι από την Αθήνα, και τον 41χρονο Λαυρέντη Τάσσιο του Αντωνίου και της Χριστίνας, από τη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου.



Η εγκληματική ομάδα, που εξαρθρώθηκε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 15 ληστείες σε περιοχές όπως τα Πατήσια, ο Βύρωνας, του Ζωγράφου, το Παγκράτι, ο Αγιος Παντελεήμονας και το Σύνταγμα.

Οι τέσσερις κακοποιοί έμπαιναν στα διαμερίσματα των θυμάτων τους με το πρόσχημα πως υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για τους ενοίκους λόγω υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικής ενέργειας και κατάφερναν με διάφορα τεχνάσματα να τους εγκλωβίζουν στην κουζίνα του σπιτιού.

Την ίδια στιγμή, οι συνεργοί τους έκαναν το διαμέρισμα φύλλο και φτερό, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ζωγράφου που πραγματοποιούσαν έρευνες όλο αυτό το διάστημα κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν με τη βοήθεια μοτοσικλετιστών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα