Wi-Fi σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ

Wi-Fi σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ09.01.2018Ρεπορτάζ

Θα εγκατασταθεί σε 2.030 οχήματα

Την εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής προωθούν τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Υποδομών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Με συνολικό κόστος 900.000 ευρώ, η δράση

αφορά την εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi σε 2.030 οχήματα (λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ) του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, προκειμένου το επιβατικό κοινό να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τις μετακινήσεις του με τα συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς.

Οπως επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της δράσης προωθούν τη χρήση των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας, τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών. Ο επωφελούμενος πληθυσμός από την υλοποίηση του έργου είναι ιδιαιτέρως υψηλός.

Οι μετακινήσεις

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ για το 2015, η επιβατική κίνηση σε λεωφορεία και τρόλεϊ έφτασε στις 352.116.000 μετακινήσεις και ο μέσος όρος παραμονής στο όχημα ήταν 20 λεπτά.

Αντίστοιχα για το τραμ η επιβατική κίνηση ανήλθε για την ίδια περίοδο στις 14.482.000 μετακινήσεις. Σημειώνεται πως η κοινή δράση για την εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi σε 2.030 λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, που εξυπηρετούν καθημερινά το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, θα χρηματοδοτηθεί από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 -2020». Το ασύρματο ίντερνετ αποτελεί μία υπηρεσία που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για το επιβατικό κοινό και στην κυβέρνηση εκτιμούν πως το μέτρο θα δώσει πρόσθετα κίνητρα στους κατοίκους της Αττικής για να χρησιμοποιήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα