Οι ομογενείς που πήραν μέρος στην πολιτική «μάχη»

Οι ομογενείς που πήραν μέρος στην πολιτική «μάχη»07.11.2018Ειδήσεις

Οι ενδιάμεσες εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη στις ΗΠΑ είχαν βέβαια, όπως πάντα, και άρωμα Ελλάδας

Κι αυτό γιατί την επανεκλογή τους διεκδικούν οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές Κώστας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικάνος από τη Φλόριντα-φωτό), Τσάρλι Κριστ (Δημοκρατικός στη Φλόριντα), Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός του Μέριλαντ) και Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική της Νεβάδα).

Την είσοδο στη Βουλή

των Αντιπροσώπων διεκδικεί επίσης ο Δημοκρατικός Κρις Πάππας στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χαμσάιρ, ο οποίος έχει ως αντίπαλό του τον Αφροαμερικανό Ρεπουμπλικάνο Εντι Εντουαρντς, με τη μεταξύ τους μάχη να κρίνεται ιδιαίτερα αμφίρροπη.

Με ελληνικές ρίζες -σύμφωνα με την ΑΧΕΠΑ- είναι και ο Μάικλ Βαλτζ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στην 6η Περιφέρεια της Φλόριντα. Εχει ιδιαίτερα υψηλές πιθανότητες, καθώς η Περιφέρεια εκλέγει συστηματικά Ρεπουμπλικάνους, αν και η αντίπαλός του Νάνσι Σότενμπεργκ ήταν αξιωματούχος του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί προεδρίας Κλίντον και έχει ισχυρές διασυνδέσεις στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Τέλος, την είσοδο στη Γερουσία διεκδικεί η Ρεπουμπλικανή Λία Παπαχρήστου - Βούκμιρ στην πολιτεία Ουισκόνσιν. Οι δημοσκοπήσεις τής δίνουν ποσοστά 41%-42%, έναντι 52%-53% στη δημοκρατική γερουσιαστή Τάμι Μπόλντουιν.

Η Λία Βούκμιρ, προσπαθώντας να αξιοποιήσει στην εκστρατεία το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κερδίσει την πολιτεία πριν από δύο χρόνια, ανέδειξε ως βασικό θέμα της εκστρατείας της το Μεταναστευτικό: «Είμαι κόρη Ελλήνων μεταναστών και πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος και πρέπει να το διατηρήσουμε τέτοιο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται τα κενά στα σύνορά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα